Kritikus hátrányból kovácsolhat előnyt a Galaxy S22

Végre rámehet a gyártó az igazi gyorstöltésre, javítva a mobiljai egyik gyenge pontján.

Nem elég, hogy a 65, 100 és 120 wattos adapterek és a fél/negyedórás gyorstöltés korában kellemetlenül fészkelődik a Galaxy S21 széria a maga szerény, 25 wattos teljesítményplafonjával, még a töltőegységet is kispórolták a csomagolásból. A meglepően visszafogott etetési ráta miatt az S21 Ultrának majdnem két órát kell a kábelen csüngenie – ha a hivatalos és/vagy kompatibilis gyorstöltő adaptert a tulaj külön beszerezte.


Remek készülék lassú töltéssel és adapter nélkül: ez az S21 Ultra gyenge pontja [+]

A konzervatív teljesítmény mögött talán a Galaxy Note7 rémképe lebeg, bár az nem kifejezetten a töltés, de mindenképpen az akkumulátor miatt kapott lángra. Ugyanakkor évek óta gond nélkül lehet más telefont kiemelkedően nagy wattszámon tölteni, mégse történt galiba, és egyelőre nem tűnik úgy, hogy a villámtöltővel etetett akkumulátorok ciklusélettartama drasztikusan csökkenne. Elérkezettnek láthatta tehát a Samsung az időt, hogy előrelépjen a dologban, a TechRadar kínai forrásból úgy hallotta legalábbis, hogy a márka 25, 45 és 65 watt feletti töltésteljesítménnyel teszteli a Galaxy S22 szériát.

Az S20 Ultra a LED-es tok védelmében
Az S20 Ultra amég támogatta a 45 wattos töltést, az S21 Ultra már nem [+]

A kulcsszó a feletti, tehát nem feltétlenül állapodik meg a telefon és a kompatibilis adapter ezeken az értékeken. Nyilván a fejlesztés még korai szakaszában van, ám az efféle döntéseket a dizájn, árnyékolás stb. oldaláról meg kell időben hozni. A dolog érdekessége egyébként az, hogy a Galaxy S20 Ultra támogatta a márka 45 wattos adapterét (de azt is külön kellett megvenni), az utódja mégis visszalépett 25-re. Talán 2022 lesz az év, amikor a Samsung is előrukkol saját villámtöltésével, vagy valamelyik meglévő szabvány teljes értékű támogatásával. Mellékszál, de idő közben a vezetékmentes gyorstöltésre is rágyúrtak, a Xiaomi ebben például 67 wattnál jár, szóval erre is érdemes lehet rágyúrni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés