Kuo: iPhone 4-szerű Apple mobil jövőre?

Komoly designváltást sejtenek az elemzők, a szegmens egyik legismertebb alakja tömbszerű, fém keretes újdonságokról beszél.

Már az iPhone 11-széria leleplezése előtt is több forrásból lehetett 2020-as iPhone-okról olvasni, kisebb notchokról, 5G-támogatásról, a legolcsóbb változat esetén is OLED-kijelzőről beszél a többség, ám most az egyik legismertebb Apple-elemző, Ming-Chi Kuo szólalt meg a témában. Várakozásai alapján jövőre nagyon markáns designváltozás jöhet, a 2020-ban tizedik évét töltő iPhone 4-féle tömbszerű, fém keretes design jöhet vissza, de természetesen megmarad a 2.5D lekerekítés.


[+]

Kérdés, hogy az élekkel határolt stílus mennyire felel meg a mai mobilméreteknek, de az Apple ergonómia-osztálya eddig még aligha dolgozott rosszul az iPhone-ok terén, úgyhogy valószínűleg ettől nem kell tartanunk, kérdés persze, hogy mennyi fog ebből megvalósulni. A prémium (Pro?) modellek esetén 5,4 és 6,7 hüvelykes méreteket vár az elemző, tehát fizikailag a kicsi kisebb, a nagy pedig nagyobb lenne, mint a mostani széria, és ezekre a változatokra 3D ToF kamerát is várhatunk az elemző szerint. A kettő méret közt lenne a legolcsóbb modell 6,1 hüvelykes kijelzővel, viszont végre tényleg OLED technológiával.

Előzmények

  • 12 év iPhone-nevezéktana

    Néhány évvel ezelőttig rendkívül jól átlátható volt az Apple mobilok palettája, mostanra azonban igen zavaros lett a kép - ezen a téren is.

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

Hirdetés