Küszöbön a Note7 újra kiadása, az IFA szívesen látná a Note8-at

Pár hete gyakorlatilag eldőlt: bizonyos piacokra és feltételek mellett visszavezetik a tavaly kivont Samsung Galaxy Note7-et, felújított címkével és kiszivárgott adatok szerint biztonságos, 3200 milliamperórásra csökkentett akkumulátorral. Mivel ez lényegében egy új készülékvariánst jelent és egyébként is oda fog figyelni a legtöbb helyi szerv az íriszleolvasós phablet minden apró részletére, az SM-N935N kódjelű termék elindult kötelező engedélybeszerző útjára. A WiFi Alliance mai dátummal adott ki a szóban forgó, immáron 7.0-s Androidot futtató eszközre tanúsítványt. Ez persze csak a kétcsatornás WiFi modemre vonatkozó elvárások teljesítését jelenti, országonként az olyan szerveknek is zöld utat kell adniuk, mint mondjuk az amerikai FCC, vagy a kínai TENAA.

A Note7 tartozékai között két USB kiegészítő is akad
Úgy tűnik, hamarosan tényleg visszatér a Note7 a piacra, felújított változatban, kisebb teleppel [+]

Az viszont biztos, hogy még ha a Note7 név felbukkanása emlékeztetni is fogja a közönséget a tavalyi akkumulátorügyre, a felgyülemlett mobilok újrahasznosítása és biztonságos újra felhasználása környezetvédelmi oldalról pozitív lépés. Azt, hogy pontosan mely piacokon és feltételek mellett lehet majd a felújított Note7-hez hozzájutni, még senki nem tudja, így az árakról és a megjelenés dátumáról sem érdemes tippelgetni. Mindeközben viszont már pörögnek a pletykák a Note8-ról. Szó volt korábban arról, hogy az S8 kijelzője alá szánt ujjlenyomat-olvasó esetleg az őszi phabletbe kerül beépítésre először, ugyanígy annak a hátlapján köthet ki a Samsung dupla kamerás megoldása. Talán 4K-s megjelenítőt ez a Galaxy még nem kap, viszont dolgoznak már a hetedik generációs OLED panelek 2018-as bevezetésén, akár 800 ppi fölötti képpontsűrűséggel.

Az elmúlt két évben egyébként a Note széria meg sem várta a korábban megszokott, berlini IFA időszakát, és előtte lerántotta a leplet S Pennel szerelt modellekről. A neves őszi kiállítás igazgatója, Jens Heithecker ugyanakkor jelezte: nagyon szeretné, ha a Note8 a német fővárosban mutatkozna be. Ez nyilván hatalmas presztízs volna a kiállításnak, de a Samsungnak sem lenne rossz, ha adott esetben több ezer újságíró jelenlétében, az IFA kapunyitása előtt startolna el a Note7 ügyét feledtetni kívánó phablet. A tippek a specifikációra már megkezdődtek: van, aki 6,4 hüvelykes képátlóra számít 18,5:9-es (S8-féle) képaránnyal. Ez 4K-s panel esetében 4428 x 2160 pixelt jelentene és 770 képpontot hüvelykenként. A hardver alighanem marad Snapdragon 835 és Exynos 8895, régiótól függően.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés