Lebukhatott a Sony Xperia Z3X

Úgy tűnik, hogy a Sony-nál tényleg elképesztő munkaütemre tértek át, alighogy megjelentek az Xperia Z sorozat legújabb tagjai, máris egy újabb termékről szólnak a hírek. Ha lehet hinni a szóbeszédeknek, akkor a Z Ultra utódaként emlegetett termék a Xperia Z3X néven érkezik, és egy igazi erőbajnok lesz. A készülékről még júliusban látott napvilágot az alant megcsodálható fotó, ám nem szabad meglepődni azon, ha végül mégsem így fog kinézni.

A Z3X mindenesetre most az AnTuTu benchmark segítségével mutatta ki a foga fehérjét, mely szerint minden eddiginél erősebb specifikációk fogják jellemezni a masinát. A 6,2 hüvelykes QHD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontású kijelző meghajtásáért ugyanis egy Qualcomm Snapdragon 810 SoC felelne. A  64 bites architektúrájú processzorban nyolc mag dolgozik, ebből négy darab Cortex-A57, négy pedig Cortex-A53 típusú, a grafikus gyorsító pedig nem más, mint a bivalyerős Adreno 430. A phabletbe ráadásul már 4 GB RAM kerülne, amivel újfent csúcstartó lenne a japánok újdonsága. A Z3X kamera terén is előrelépést mutat, egy f/1.2 apertúrájú, 2/3 inches szenzorral ellátott  22,1 megapixeles fényképezőgép válna a felhasználók kedvencévé. A megjelenés valamikor jövő év elején várható, addig pedig még sok minden változhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony Xperia Z3 - finomhangolás

    A generációváltás elmaradt, viszont apróbb de annál fontosabb korrekciók jelzik a Sony őszi csúcsragadozójának érkezését.

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

  • Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek

    A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.

Hirdetés