Lelép a Motorola feje

Ed Zander, a Motorola vezére lemondott. Helyére Greg Brown kerül januártól, aki jelenleg az operatív igazgató. A hírnek a befektetők örülnek, de korántsem biztos, hogy ez megoldja az amerikai óriás gondjait.
A Motorola idén elvesztette a készülékgyártók közötti verseny második helyét - a Samsung előzte meg. Rosszul alakultak a pénzügyi eredmények is, az ennek ellensúlyozására meghozott költségcsökkentő intézkedések pedig egyelőre nem nagyon értek célt.

A Motorola azért is van rossz helyzetben, mert a RAZR formaterv sikerét követően elég sokáig halogatták az újdonságok bevezetését, s bár most már piacon van a Z8, vagy a Q9, a jelek szerint ezek kicsit későn érkeztek. A konkurencia az utóbbi időben nagyon megerősödött, elég csak belegondolni, hogy a Nokia, a Sony Ericsson, a Samsung és az LG mennyi modellt dob piacra a Motorolához képest. Az amerikai cég azonban nem csak a mobiltelefonok előállításában érdekelt, számos egyéb - az iparághoz kapcsolódó - tevékenységben is érdekelt, ami pozitívum lehet egy Nokiával szemben, de a távol-keleti gyártókkal itt sem tud egyelőre versenyezni, hiszen mind a Samsung, mind pedig az LG hatalmas termékportfólióval rendelkezik.
Greg Brown tehát nehéz időszakra számíthat, neki lesz az a feladata, hogy kirángassa a Motorolát abból a gödörből, amelybe az utóbbi időben belecsúszott a cég. Ez - elemzők szerint - csakis akkor sikerülhet, ha mer újítani a Motorola, új formaterv, új szolgáltatások, új termékvonal bevezetése szükséges.
De a legjobban egy új RAZR-korszak kellene.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés