Lepipálják a Samsung hajlíthatók a Galaxy Note sikerét

A gyártó mobilvezére szerint a Z Flip5 és Z Fold5 a fordulópont.

Hosszú évekig úgy nézett ki a Samsung menetrendje, hogy tavasszal frissül a Galaxy S széria, ősszel pedig az S Pennel szerelt Galaxy Note. Idővel aztán a két Unpacked esemény előrébb került, a Note szériát törölté, a helyét a hajlíthatók vették át, a stylus pedig az S Ultra csúcskiadással tért vissza az év első felébe. A Samsung bevételei szempontjából különösen fontos, hogy az év második felében is millió számra vegyék a vásárlók a készülékeit, és mostanság nem áll rózsásan a nyereségesség úgy a félvezető üzletág, mint a jól indító Galaxy S23-ak iránt visszaeső kereslet miatt.


Az utolsó hivatalos Note, a Galaxy Note 20 Ultra [+]

Éppen ezért lehet kulcsfontosságú a Galaxy Z Flip5 és Z Fold5 sikere, amelyek magasabb árcédulával és talán magasabb haszonkulccsal dolgoznak, és az aktuális sorozat lehet az, amelyik nem csak eléri, hanem túl is teljesíti a Galaxy Note egykori eladásait, nyilatkozta T. M. Roh, a Samsung mobildivíziójának vezére. A Note 20 családból összesen 12 millió darab fogyott, és hatalmas siker lenne ennél több hajlíthatót eladni és legyártani, mert egyébként az utóbbi maga elég nagy kihívás, ami csak a Samsungnak meg ilyen mennyiségben.


Bár S Pent nem rejt a háza, a Galaxy Z Fold5 most a Samsung legproduktívabb telefonja [+]

Az IDC elemzőcég minden gyártót és modellt egybevéve 21,3 millió foldable eladásával számol 2023 egészét nézve, szóval folyamatosan bővül a hajlítható piac, a koreai gyártó pedig azon dolgozik a Samsung vezető szerint, hogy idővel egy átlagos összecsukható képernyős telefon ára megközelítse a megfizethetőbb 1000 dollárt (355 ezer forint). T. M. Roh emellett vékonyabb, könnyebb és gyorsabb hajlíthatókat ígér nagyobb felbontással és könnyebb elérhetőséggel, ám egyelőre a Z Flip5 490 és a Z Fold5 770 ezer forintos indítása nincs összhangban ezekkel a törekvésekkel.

A Z Flip5 még nagyobb sikerre számíthat, mint a Z Fold5
A Z Flip5 még nagyobb sikerre számíthat, mint a Z Fold5 [+]

2023 eddig pedig az az év, amikor bármilyen egészségügyi vészhelyzettől függetlenül világszinten elkezdtek a felhasználók spórolni, és részben ez is az S23 család iránt visszaesett kereslet oka, így nem lesz könnyű ezekkel a szemrevaló és sokrétű, ám még drágább telefonokkal lepipálni a Note 20-ak 12 milliós eladásait.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés