Lesz itthon i-mate hivatalosan is?

A Récsei Centerben rendezett T-mobile Multimédia napon derült ki, hogy az itthon kevésbé ismert i-mate készülékek hazai forgalmazása közeli tervként már létezik. Ennek alkalmából hat darab PDA-telefont tekinthettünk meg, ezeknek a felét már volt szerencsénk tesztelni.

i-mate 9502
i-mate 9502

Az árban erős szórást mutató (65 ezer és 149 ezer forintos sávban mozgó) paletta darabjai közül kettő keltette fel igazán a figyelmünket. A csúcsmodell 9502 egy igen komoly gépnek tűnik, VGA kijelzővel, elcsúsztatható fedlappal szerelték fel, amely alatt QWERTY gombsor rejtőzik. 400 MHz-es Qualcomm processzor hajtja meg, ehhez 256 MB ROM és 128 MB RAM tartozik. A hátlapon 3 megapixeles kamera dolgozik, elöl VGA felbontású optika szolgálja ki a videotelefonálásra vágyó ügyfelek igényeit. Nem hiányzik a beépített GPS és a TV-out funkció sem. A rövid próba alatt viszont a gép sebessége nem volt túl meggyőző, s a szabványos Windows Mobile kezelőfelületen kívül semmi rendkívülivel nem találkozhattunk.

i-mate JAMA 201
i-mate JAMA 201

A másik érdekes modell a JAMA 201 nevet viseli. Az előbbiekben részletezett készülékkel szemben ez inkább a Palm Treok által megteremtett vonalat viszi tovább, akárcsak a Motorola Q, vagy a Samsung i600. Ebben nincs 3G (a 9502-ben HSDPA is van), viszont a fektetett QVGA kijelző érintésérzékeny, hiszen ebben a gépben is Windows Mobile Professional dolgozik. Itt 300 MHz az órajel, ezt egy Samsung processzor szállítja. A ROM mérete 128 MB, a RAM pedig 64 MB nagyságú. A szintén QWERTY gombsort kapó készülék 2 megapixeles kamerával bír, más extrát viszont nemigen tud felmutatni.

az i-mate JAMA 201 gombsora
az i-mate JAMA 201 gombsora

Mindkét eszköz esetén ígéretet kaptunk egy tesztkészülékre, reméljük, hogy a hazai forgalmazás megkezdésekor már ezekkel tudunk segíteni a vásárolni szándékozó olvasókon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés