Hirdetés

LG blog: A gyártó a Mobile World Congress-en

Mint minden évben, idén is februárban került megrendezésre a földkerekség legnagyobb és legfontosabb telekommunikációs szakkiállítása, a Mobile World Congress. Rengeteg esemény történt, a média a HTC díjától ("a legjobb mobiltelefongyártó"), az Android térhódításától és a Nokia-Microsoft fúziótól volt hangos. Persze az LG is kapott visszhangot, de talán nem akkorát, amekkorát megérdemeltek volna. A háttérben ugyanis nagyon erőteljes dolgok történtek.

Az LG Optimus 2X még nem is kapható Magyarországon, de a koreai gyártó olyan gyorsan fejleszti az új készüléket, hogy a világ első kétmagos processzorral rendelkező készüléke kis túlzással senkit nem érdekelt. Félreértés ne essék, egy nagyon ígéretes masináról van szó, csak az LG közben bemutatott egy olyan kaliberű eszközt, melynek árnyékában kis túlzással minden más androidos készülék elbújhat: az LG Optimus 3D-ről van szó. Hogy miért olyan különleges ez az eszköz? Egyrészt azért, mert a mobiltelefonok között elsőként szemüveg nélkül használható 3D-s kijelzőt kapott, melyet Barcelonában sajnos csak rövid ideig csodálhattunk meg, így kialakult véleményünk nincs róla, mindenesetre döbbenetesnek találjuk, hogy ezt valaki már most megcsinálta; a rádióműsorunkban tavaly év közepén még nagyon távoli dologként beszéltünk erről a technológiáról. Szintén érdekes és kézenfekvő fejlesztés az, hogy az eszköz két darab kamerát kapott, melyek 3D-s fotók készítésére is alkalmassá teszik a készüléket. Ezek fényében szinte eltörpül az a hardveres újítás, mely tulajdonképpen nem innováció, csak egy régóta használt PC-s megoldás telefonokba való átültetése. Igen, a kétcsatornás memóriáról van szó, melyhez két processzormag társul; meglátjuk, hogy mennyit fog érni mindez a valóságban, mi mindenesetre sokat várunk a dologtól. A gyártó mondjuk jól megkavarta a médiát azzal, hogy a memória méretét nem gigabyte-ban (GB), hanem gigabitben (Gb) adta meg, ami miatt hangosak voltak a lapok azzal, hogy az Optimus 3D-be teljesen egyedülálló módon 4 GB belsó memória kerül, holott csak 0,5 GB, azaz 512 MB. Valószínűleg egy médiahekkről, nem pedig véletlenről van szó. :)

A koreai gyártó a táblagépek piacát is meg szeretné hódítani az LG Optimus Pad névre hallgató megoldással. Itt is újszerű dolgot csinálnak, igaz, nem technológiai, hanem hozzáállásbeli különbségről van szó, a gyártó ugyanis nem állt be a 10 vs. 7 hüvelykes kijelzők csatájába, inkább egy 8,9 hüvelykes megjelenítővel rendelkező gépet készítettek, ami szerintük hordozhatóbb, mint a 10 hüvelykes masinák, viszont sokkal használhatóbb, mint a 7 hüvelykesek. Ez így leírva nem tűnik rossz ötletnek, meglátjuk, hogy a valóságban milyen lesz a 3.0-s Androiddal szerelt masina.

Az LG tehát kicsit más utakon jár, mint legnagyobb konkurense, a Samsung. Minden jel arra mutat, hogy egy ideig még biztosan nem akarnak saját operációs rendszer fejlesztésébe belevágni, inkább használják a jól bereklámozott Androidot. Készülékeiket viszont nem ráncfelvarrásokkal akarják eladni, hanem egészem más dolgokat készítenek, mint konkurenseik, ami simán lehet, hogy egy kifizetődő taktikának fog bizonyulni. Az idő majd eldönti a dolgokat, mi mindenesetre nagyon várjuk az első tesztpéldányok érkezését!

Bocha

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés