Hirdetés

LG blog: Az Optimus GT540 videószerkesztője

Az előző bejegyzésben említett előre telepített alkalmazások közül a Videószerkesztőről részletesebben, képekkel és – ha már videószerkesztő – videókkal, Inarus tollából.

A Videószerkesztő program – leánykori nevén ArcSoft Video Editor – egy külön érdekesség az LG Optimus GT540-en található gyári alkalmazások között, már csak azért is, mert a Layarral és a Shazammal ellentétben ezt nem lehet fellelni az Android Market mélységeiben.

A programról mindenekelőtt annyit árulnék el, hogy nekem maximum 320 x 240 pixeles méretben történő mentésre sikerült rávennem. A beállítások sorában ezen kívül amúgy is csak automatikus, 176 x 144 pixeles, valamint a lista végén álló „Holdfény”-nek nevezett rejtélyes opció volt – ez utóbbi kiválasztásakor a program hibaüzenettel visszadobott az alapképernyőjére.

A szoftveren belül három fő opciót választhatunk ki, melyeknek nevei: Storyboard, Music movie, Auto kivágás. Az első két módot legegyszerűbben egy „prezentáció-készítőként” lehetne leírni, ami mpeg4 videóformátumban menti a saját képeinkből (Storyboard esetén videóinkból is) és zenéinkből összeillesztett alkotásainkat, míg az Auto kivágás már meglévő videóinkat módosítja.

A Storyboard felülete egy üres filmszalagra hajaz, az egyes képkockákat mi magunk tölthetjük fel képekkel és videókkal. A képeket egyenként feliratozhatjuk – háromféle betűméretben, tizenhat színnel és a szokásos normál-félkövér-dőlt opciókkal – szinkronizálhatjuk, megszabhatjuk vetítési idejüket is, plusz újabb üres diákat is elhelyezhetünk a filmszalagon, melyeknél szintén élnek az előbbi lehetőségek, de ezeknél már háttérszínt is állathatunk. Az egyes elemek közti váltás többféle animáció lehet, melyekből elég széles a kínálat – szám szerint tizennégy, az aktuális diára vagy az egész videóra is érvényesíthetjük. Aláfestő zenének bármilyen, a készülék által kezelt formátumból választhatunk; szelektálás előtt persze belehallgathatunk és kivághatjuk a nekünk tetsző részletet az aktuális számból, tehát nem szükséges előre megvágni a zenét – bár egy erre kihegyezett programmal, például a RingDroiddal szebb és pontosabb eredményt kaphatunk.

A Music movie opciót választva egy listát kapunk a válaszható stílusokból, melyek alapján a program mindent paraméterez, nekünk csak a képeket és az aláfestő zenét kell kiválasztanunk (videót ennél a módnál nem választhatunk). Stílusokból kereken tíz darab áll a felhasználók rendelkezésére, melyeket egy-egy pár szóból álló, kissé talán bugyuta szöveg próbál bemutatni.

A harmadik opció az Auto kivágás, melyen belül a program három séma (Hangulat beállítások, Látvány, Portré) szerint próbálja megvágni kisfilmjeinket.

A gyanúm szerint a három stílus valójában egyfajta Sport, Táj, és Portré mód lenne, a videókból az ilyen jeleneteket választja ki (több-kevesebb sikerrel), a köztes részeket pedig neme egyszerűséggel kivágja. A Hangulat beállításokra példa a bejegyzés végén található.

Összességében az LG által grátiszként adott videószerkesztő nem több, mint egy poénos alkalmazás, néhány jópofa funkcióval. Az így készített videóink másik mobilra történő továbbküldésére, esetleg közösségi oldalakon történő megosztására alkalmasak, komolyabb művészi hajlamaink kiélésére nem.

Végezetül a tesztvideók:


Storyboard

Music movie

Auto cut

Inarus

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés