Hirdetés

LG blog: Optimus L9 előzetes

Az LG a tavalyi Mobile World Congress rendezvényen rántotta le a leplet az Optimus L szériáról. A sorozat tagjainak külseje egytől egyig kellemesre sikeredett, ez alól tesztalanyunk sem kivétel. Az Optimus L9 hardveresen is emeli a tétet, az újdonságban tevékenykedő lapkakészlet egy, a közép és felső kategória határán mozgó telefont sejtet.

LG Optimus L9

A formatervre ismét nem lehet panasz, a 131,9 x 68,2 x 9,1 milliméteres méretekkel rendelkező mobil szemrevalóra sikeredett, külön érdemes kiemelni a hátlap bal és jobb oldalának enyhe levágását. A borítás matt fekete plasztikból van, a hátlapot pedig visszafogott mintázat díszíti, mint azt az L széria tagjai esetén megszokhattuk. Az előlapon egy 4,7 hüvelykes IPS panel feszít, a felbontása 540 x 960, a pixelsűrűség ennek megfelelően 234 ppi. A hátlapon egy autofókuszos, 5 megapixeles kamera kapott helyet, mellette egy LED segédfény látható.

A borítás alatt egy Texas Instruments OMAP4430 dolgozik, melyben egy kétmagos, magonként 1 GHz órajelű processzor és egy PowerVR SGX540 grafikus gyorsító lapul. Ezek mellett 1 GB RAM és 4 GB belső tárhely áll a felhasználó rendelkezésére, utóbbit microSD-kártyával lehet bővíteni. A telefonon az Android rendszer 4.0.4-es verziója fut, a működési sebesség átlagban teljesen megfelelő, az összetett weboldalak megnyitása és görgetése olajozott, az 1080p felbontású videók lejátszása is könnyedén megy; erről bárki meggyőződhet a lenti videóban.

A gyári felhasználói felületet az Optimus UI 3.0-ra cserélte a gyártó, mely rengeteg kisebb-nagyobb extrát ad az alap rendszerhez. A legfontosabb talán a QuickMemo névre hallgató jegyzetelőszolgáltatás, melyet a hangerőgombok együttes lenyomásával lehet elővarázsolni. De érdemes megemlíteni a QTranslatort is, mely a kamera előnézeti képét használva fordítja le a szövegeket; a szótárprogramról hamarosan egy hosszabb irományban is értekezünk majd. A telefon részletes tesztje a héten várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés