Hirdetés

LG blog: Optimus Net előzetes

A héten egy újabb andriodos telefon érkezett hozzánk az LG-től, amely a koreai gyártó Optimus családját erősíti. A Net utótaggal rendelkező telefon az olcsóbb mobilok között próbál szerencsét, ennek ellenére néhány aspektusban egész komolyra sikeredett. Elérhető rajta például a DLNA és a tethering, azaz az internet megosztása, valamint az 512 MB méretű RAM sem mindennapos ezen az árszinten.

A készülék borítása matt fekete plasztikból van, amely bár nem gagyi, a tapintáson érződik, hogy nem a felső kategóriába készült. A 113,5 x 59 x 11,7 milliméteres méretekkel és 122 grammos tömeggel megáldott telefon oldalán csak a legszükségesebb interfészek kaptak helyet. Ennek megfelelően mindössze egy 3,5 milliméteres kimenettel, egy ki- és bekapcsoló gombbal, egy microUSB-aljzattal és két hangerőszabályozó billentyűvel futhatunk össze. Az előlapon egy TFT-LCD érintőkijelző található, mely alatt négy fizikai vezérlőgomb kapott helyet. A panel képátlója 3,2 hüvelykes, melyhez HVGA, azaz 320 x 480 képpontos felbontás társul.

A gép lelke egy Qualcomm MSM7227T SoC, amelyben egy 800 MHz órajelű processzor és egy Adreno 200 grafikus gyorsító dolgozik. Ehhez 512 MB RAM és 150 MB belső tárhely tartozik; utóbbit természetesen bővíthetjük egy microSD-kártyával. Adatkommunikációs szempontból a szokásos kínálatot kapjuk, a Bluetooth (3.0), az a-GPS és a WiFi (802.11 b/g/n) mellett az internetkapcsolat szórására és DLNA-ra is alkalmas a masina. A masina sebessége viszonylag korrekt órajel ellenére sok helyen lassú, a hosszabb listák görgetése és a weboldalak lapozgatása közben hajlamos meg-megakadni.

A hátlapon egy 3,15 megapixeles kamerával is összefuthatunk, segítségével maximum 2048 x 1536 képpontos fotókat lőhetünk. Természetesen mozgóképek rögzítésére is van lehetőség, ezek felbontása 640 x 480 képpontban van maximalizálva, a videók másodpercenként 24 képkockás sebességgel rendelkeznek. A masinán az Android rendszer 2.3.4-es, Gingerbread névre keresztelt verziója fut, a kezelőfelületet pedig egy saját megoldással bolondította meg a koreai gyártó. Az egyedi UI ismerős lehet a régebbi Optimus készülékekről, bár tesztalanyunkon sajnos minimálisra vették az extra minialkalmazások számát a nagyok kínálatához képest.

Dióhéjban ennyit mondanánk el az LG újdonságáról, részletes teszttel a közeljövőben jelentkezünk majd. Addig is ajánljuk a bekezdés felett látható videót, amelyben a készülék sebessége és az LG saját felhasználói felülete is megcsodálható.

dr. Kind

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • LG blog: Optimus Hub képgaléria

    Megérkezett hozzánk a gyártó olcsó androidos készüléke, melyről képgalériát közlünk.

  • LG blog: Optimus Hub előzetes

    Kipróbáltuk az LG legújabb androidos készülékét, amely az Optimus Nethez hasonlóan a középkategóriában próbál szerencsét.

Előzmények

Hirdetés