Hirdetés

LG Spirit névadás - így állunk most

Ígértük, hogy az LG Cookie névadóápályázattal kapcsolatban - melynek keretein belül olvasóinkkal közösen kerestünk egy új, magyarul is jól hangzó nevet a Cookie szériának - folyamatosan tájékoztatni fogjuk a tisztelt nagyérdeműt, ezt pedig meg is tesszük. Úgy tűnik, hogy a Spirit név nem csak a mi fantáziánkat mozgatta meg, jelenleg több tucat cég és termék is birtokolja, melyek közül szerencsére nem mindegyik fog akadályt jelenteni a névváltás során. Az érdekesebbeket azért bemutatom.

Az NEC Computers International B.V. (NL) is jegyzi, ők jellemzően adathordozókra használják a narancssárga logóval is ellátott Spirit nevet, nem telefonra, szerencse. A Tahe Marine (EE) is alkalmazza az olvasóink által megálmodott és megszavazott elnevezést, de ők csak személyvédelemre szolgáló készülékeknél (értsd: bukósisakok) és vízi járműveknél. A német ZUMTOBEL LIGHTING GMBH & CO. KG adatfeldolgozó eszközökre, számítógépekre, világítástechnikai cuccokra és légkondikra is ráaggatja a Spiritet, ez talán problémásabbnak tűnik, mint a román CASCO Group Societate in Comandita Simpla (SCS), akik háztartási gépekre használják. Az angol EXPO COMMUNICATIONS LTD viszont sajnos telekommunikációs eszközöket és szolgáltatásokat nevez el így, de talán ennél is problémásabb, hogy a Deutsche Telekom AG használja a T-Spirit elnevezést, ráadásul öt osztályban (kategóriában), melyek egyike a telekommunikáció.

A lényeg, hogy az LG jogi osztályának most nincs könnyű dolga, de nagyon megtisztelő, hogy a Spirit nevet a Mobilarena olvasói adták. Ezúton is köszönet mindenkinek, aki velünk játszott!

Bocha

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés