Linux alapú Motorola okostelefon az európai piacra

A Motorola a saját magára jellemző összecsukható formavilágba csomagolta legújabb okostelefonját. Az E895 Intel xScale processzort rejt, amely Linux operációs rendszert futtat. Bár a készülék nem kicsi, a 127 grammos tömeg, és a 93x51x23 mm kiterjedés nem rossz egy okostelefontól.


Összecsukható okostelefon Linux rendszerrel

 

Az újdonság háromsávos, GPRS és EDGE adatátvitelt is támogat, azonban nem 3G-s. A 240x320 pixeles TFT kijelző 262 ezer színárnyalat megjelenítésére képes, de a fedlapon levő ablak sem gyenge: itt 128x108 képpont található, szintén 262 ezer színnel. Már ezt a kis kijelzőt is simán megirigyelhetné egy-két középkategóriásnak mondott telefon...

A 10 megás belső memória TransFlash kártyával bővíthető, amire szükség is lesz, hiszen 1,3 megapixeles kamerát is kapott a készülék, amely videófelvételre is képes. Az MPEG4 és MP3 lejátszására is felkészített telefon HTML böngészővel rendelkezik, és - bár infraport szokás szerint nincs - Bluetooth kapcsolat segítségével kommunikálhat más eszközökkel.

A telefon várhatóan az év végén kerülhet a boltok polcaira, kérdés, hogy az okostelefont kereső vásárlók mennyire tudnak majd megbarátkozni a Linux rendszerrel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés