Magába olvasztja az iQOO-t a Vivo

A Vivo kínálatában új termékvonalat alkotnak majd az iQOO telefonok.

Újabb egyesülés jön a BBK cégcsoport márkái között. Azután, hogy a OnePlus és az Oppo hivatalosan is összebútorozott, a Vivo és az iQOO bejelentette, hogy egy lépéssel tovább mennek, s a Vivo magába olvasztja az iQOO-t. A döntést és a lépést azzal indokolták, hogy működési költségeket csökkentenek így, valamint növelik hatékonyságukat, vagyis leépítenek.

Az eddig sem volt titok, hogy a Vivo és az iQOO közös kutatás-fejlesztést, közös rendszert és ellátási láncot használt, egyedül az értékesítési csatornáik és marketingjük volt eltérő. Ellentétben mondjuk az Oppo - Realme - OnePlus trióval, mely márkák állították és részben máig állítják, hogy hiába tartoznak a BBK ernyője alá, totál különálló egységként működnek. A Vivo és az iQOO mostantól átáll az egységes marketingre és értékesítésre is, az iQOO pedig megszűnik önálló márkaként, s a Vivo termékvonalában jelennek majd meg az iQOO készülékek úgy, mint például a Vivo X telefonok. A hírek szerint az iQOO saját boltjai és áruházakban fenntartott pultjai is bezárásra kerülnek, ez hazánkat mondjuk nem érinti, hisz hivatalosan egyik márka sem képviseltette magát Magyarországon.

Azóta történt

Előzmények

  • Egyesül az Oppo és a OnePlus

    Eddig is szoros volt a két márka kapcsolata a BBK Electronics szárnyai alatt, a közeljövőtől kezdve elválaszthatatlanok lesznek.

Hirdetés