Hirdetés

Május 13-án lesz Veletech!

Idén sem marad el, kicsit későbbre tolódott, hogy az összes MWC-s újdonság megérkezhessen. A helyszín a BOK (volt SYMA) csarnok, jegyek már kaphatók.

A Mobilaréna ismét megrendezi a Veletech kiállítást, ahol a tavalyinál sokkal több gyártó, kütyü és program, valamint számos meglepetés várja a látogatókat. Idén a BOK (korábbi SYMA) csarnokban lesz a rendezvény (1146 Budapest, Dózsa György út 1.), amelynek része a PlayIT Plus is, a 16 éven felüliek játékos szekciója. Be kellett lássuk, hogy tavaly nem volt olyan a kiállítás, amilyennek szerettük volna. Ennek egyik oka volt, hogy "túl hamar" rendeztük, az MWC-n bemutatott kütyük egyszerűen nem érkeztek meg, idén ezért tettük kicsit későbbre. És szerettünk volna sokkal-sokkal több programot is kínálni, ezért idén a MEEX segít, akik a gaming vonalnak a Veletechre a komolyabb, nem a kicsiknek szóló tematikájukat kínálják.

A fő csapásirány azonban továbbra is a telekommunikáció, ennek megfelelően igyekeztünk az összes itthon elérhető, friss modellt a gyártók segítségével elhozni. Így aztán ax látogatók egyetlen helyszínen megtapogathatják és összehasonlíthatják a 2018-as csúcskészülékeket, a cégek pedig szokás szerint vállalták, hogy a standokon szakértőktől lehet kérdezni mélyebb technikai témákban legyen az a hardver, a kamera, az akkumulátor, vagy éppen a szoftver kapcsán felmerülő kérdés.

A kiállítói lista — nagy örömünkre — jóval vaskosabb, mint az elmúlt években. Reményeink szerint kint lesz az Archos, az ASUS, a Huawei, a Nokia, a Samsung, a Sony, a Xiaomi, hogy a nagyobbakkal kezdjük, de tárgyalunk még egy sereg gyártóval. Robotikával és különleges autókkal készül az Óbudai Egyetem csapata, nem hiányozhatnak a régi telefonok a Mobilmementók csapatától, szervezés alatt áll egy régi Apple számítógépeket felsorakoztató tárlat is. Az Xprotector jóvoltából pedig rengeteg látogató kaphat a telefonjára egy fóliát, amit a helyszínen fel is raknak a cég munkatársai. Itt érdemes azért tudni, hogy alapvetően az ismertebb készülékekkel terveznek, itthon kevésbé népszerű, vagy nem kapható modellekre nem tudnak felkészülni.


[+]

Nyilvánvalóan nem marad a látogatóközönség programok nélkül sem. Lesz gyermekmegőrző, lesznek nyereményjátékok (például lehet nyerni egy Samsung Galaxy S9-et a gyártó standján), a Huawei és a Fototrend.hu pedig közös pályázatot indít mobilos fotósoknak “mindennapi fotózás” témakörben, amire mától lehet nevezni a Fototrend.hu-ra feltöltött képekkel, ahol a #mindennapok hashtag használatával lehet részt venni. A legjobb, Huawei telefonnal készült fotókat a Veletechen kiállítjuk, a rendezvény végén ezeket a pályázók keretezve meg is kapják, a közönségdíjas mű pedig Huawei ajándékcsomagot (Huawei Band, Huawei 360 camera) nyer. Pontos részletek és feltételek itt olvashatók.

A színpadi programok idén is elsősorban szakmai előadásokat kínálnak, amint összeáll az ütemterv, azt természetesen meghirdetjük. A rendezvényen a Mobilarena csapatának összes tagja megtalálható lesz, el lehet minket kapni egy-egy kérdésre, beszélgetésre, ahogyan mindig, most is igyekszünk időt szakítani minden olvasóra.

A PlayIT Plus szekciójában gamer hardverekkel és természetesen játékokkal lehet majd találkozni. Ki lehet próbálni a Sony PlayLink platformját, nagy erőkkel lesz kint a Microsoft is. Retro PC és gaming kiállítás mellett lesz Mortal Kombat bajnokság is, nem lehet majd elkerülni a VR-t, a YouTube szcénát pedig a Tech2 képviseli Laci és Zsolt (Legendd) főszereplésével. A jegyárakat továbbra is alacsonyan tartjuk, elővételben 1200 forintért vehetők meg ide kattintva, a helyszínen 1500 forintba kerül a belépő.

A Veletech és a PlayIT Plus 2018-as eseményét tömegközlekedéssel az M2-es metró Puskás Ferenc Stadion megállójából a legkönnyebb elérni, de itt számos egyéb járat is megáll (1-es villamos, 75-ös, 77-es és 80-as trolibusz, illetve 95-ös, 130-as és 195-ös busz), vidékről érkező látogatók számára pedig a buszpályaudvar jelenthet könnyebbséget. 6 éves kor alatt a belépés díjmentes.

Azóta történt

Hirdetés