Már a Tesco is saját okostelefont akar csinálni

Úgy néz ki, hogy a nagy áruházláncok kedvet kaptak ahhoz, hogy saját márkás telefont gyártassanak és árusítsanak. A Tesco nem az első ilyen próbálkozó, hiszen a hírek szerint hamarosan jöhet az Amazon mobil, az Auchan áruházakban pedig már itthon is elérhető a Qilive nevű márka számos modellje. A Tesco abban a szerencsés helyzetben van, hogy számos országban (így hazánkban is) nem csak magát a készüléket, hanem szolgáltatást is tud biztosítani.


(forrás: Reuters)

Bár a "legkisebb is számít" szlogenbe pont nem illik az állítólagos Tesco mobil, árával azonban persze ez is hódíthat. A nagy valószínűséggel kínai gyártású eszközről egyelőre nem sokat tudni, az viszont már több forrásból is megerősítést nyert, hogy az áruházlánc valóban dolgozik egy okostelefon piacra dobásán, amely természetesen attól lesz egyedi, hogy a Tesco szolgáltatásai, ajánlatai és egyéb, a boltokkal és az árucikkekkel kapcsolatos funkció kerülhet bele. Hiba lenne például kihagyni az itthoni is népszerű Klubkártyában rejlő lehetőségeket, ráadásul a Tesco célja most a vásárlók visszacsábítása is, miután az elmúlt fél évben csökkent a nyeresége.

Hudl tablet
Hudl tablet

Annyi bizonyos, hogy - akárcsak a többi hasonló kezdeményezés - ez a telefon is Android alapokra épül majd, a BBC szerint pedig versenyképes lehet a nagy márkák csúcsgépeivel is tudásban. Philip Clarke, a Tesco vezérigazgatója egy rádióműsorban azt is megszellőztette, hogy az áruházlánc saját okostelefonja még ebben az évben a boltok polcaira kerül majd. Nem lenne egyébként annyira meglepő ez a lépés, hiszen egy ideje már Hudl néven kapható a Tesco tabletje is a brit piacon.

Azóta történt

Hirdetés