Már létezik a Google mobil?

Régóta pletykálják, hogy az Apple után a Google is beszáll a mobiltelefon bizniszbe, de konkrét készülékről még nem esett szó. Az biztos, hogy a keresőóriás nem fogja kihagyni ezt a lehetőséget, ezt korábban el is ismerték, ám eddig kétséges volt, hogy csupán partnerséget kötnek-e néhány gyártóval (a Samsung például ilyen), vagy saját modellel lépnek-e be a piacra.
A The Boston Globe viszont úgy értesült, hogy a Google telefon prototípusát már Bostonban bemutatták néhány befolyásos üzletembernek pont azért, hogy esetleges együttműködéseket hozzanak tető alá. A Google illetékesei semmi konkrétumot nem árultak ugyan el, de mindegyikül megerősítette, hogy a mobil iparág fontos a cég számára.
Néhány azok közül akik a bemutatón részt vettek, nem tartották a szájukat, így egyelőre - ha csak szóbeszéd alapján is - a következőket tudjuk a Google mobiltelefonjáról:
Nem olyan szép, mint az iPhone, egyszerűbb formatervet kapott, állítólag animált, 3D gombok/ikonok vannak a menüben, és egy QWERTY gombsor is a telefon része, amely a szemtanú elmondása alapján leginkább a Blakcberry készülékekre hajaz, amit egy másik szerencsés is megerősített, hozzátéve, hogy a Google mobil igen vékony is lesz.


Ez csupán egy koncepció, nem ilyen lesz

 

A hírek szerint a készülék forgalmazása más jelleggel indul, mint az iPhone esetében történt, a Google nem tervez kizárólagos megállapodást egyetlen szolgáltatóval sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés