Maradhat a 8 megapixeles kamera az idei iPhone-okban

Az iPhone-ok mindig is a point-and-shoot kategória éllovasai voltak a mobilok között, hiszen a fejlett automatika és a gyors képfeldolgozás leegyszerűsítette a fotózást a végfelhasználó számára. Az iOS 8-cal aztán elérhetővé vált számos kézi beállítási lehetőség, sőt: az iPhone 6 Plus optikai képstabilizátort is kapott. Ami viszont nem változott, az a hátlapi szenzor 8 megapixeles felbontása, és az elemzők szerint ugyanez lesz a helyzet 2015-ös iPhone modellek esetében is.

Apple iPhone 6 Plus
Az iPhone 6 Plus 8 megapixeles kamerát és optikai képstabilizátort kapott

A fenti következtetés Jeff Putól, a Yuanta Securites Investment Consulting Co. munkatársától származik, aki a kameralencse beszállító Largan Precision Company éves pénzügyi előrejelzéseit vizsgálta. Pu szerint a következő iPhone-ok érkezése nem fogja jelentősen növelni a tajvani beszállító bevételeit, mivel marad a 8 megapixeles kamerafelbontás, így a jelenleg használt lencsék is megmaradnak a drágább, nagyobb felbontáshoz passzoló modulokhoz képest. Pu szerint egyébként sem a felbontás növekedése, hanem a kapcsolódó extrák fogják a mobilos fotózás színvonalát növelni, így egyre több készülék lesz képes villámgyors fókuszra és az optikai képstabilizálásra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés