Mától vásárolható meg a Xiaomi Mi-4

Hirdetés

A Xiaomi Mi sorozat már-már kultikus státusszal bír a nemzetközi porondon, aminek két oka is lehet: a telefonok remekül vannak optimalizálva a mellékelt aktuális csúcshardverre, és elég nehéz a készülékeket beszerezni. Mindez azonban hamarosan megváltozhat, már Hugo Barra elcsábítása a Google-tól is azt mutatja, hogy a hazai piacon kívül is terjeszkedni kíván a kínai gyártó, a legújabb csúcsmodell pedig több országban is elérhető lesz, a mai napon azonban egyelőre csak az anyaországban indult meg az értékesítése.

Elegáns megjelenéssel bír a Xiaomi Mi-4

A Xiaominál nem várták meg a Snapdragon 805 vagy a Tegra K1 chipsetek széleskörű elérhetőségét, így az Mi-4 a 2,5 gigaherzes Snapdragon 801 variánssal startol el, 3 gigabájt rendszermemóriával, a MIUI androidos köntös eddigi verzióit ismerve azonban az optimalizációval nem lesz gond. Az Mi-4 bemutató főtémája a rozsdamentes acél fémház volt, amely elegáns megjelentést ad a készüléknek, de többféle cserélhető hátlapot is bemutattak a fa mintázatú textúrától a márványszerű festésig, szóval a megjelenés személyre szabható. Ma a készülék 3G-s változata jelent meg, míg a China Mobil LTE hálózatával kompatibilis 4G-s változat szeptemberben érkezik. A készülék 5 hüvelykes Full HD megjelenítővel bír, az energiaellátást a 3080 mAh-s akkumulátor biztosítja. Ára külföldön jelenleg olyan 400 dollár, azaz nagyjából 92 ezer forint körül alakul.

Azóta történt

  • Kontrollert dobott piacra a Xiaomi

    Mobiltelefon, tablet, médialejátszó és aktivitásmérő eszközök után a Xiaomi újabb termékkategóriában próbálja ki magát: érkezik Bluetooth kontrollerük!

  • Készül a Xiaomi Mi4 Youth Edition

    Visszafogottabb műszaki paraméterekkel és jóval alacsonyabb árcímkével is piacra kerül a Xiaomi Mi4 fiatalokat célzó változata.

Előzmények

Hirdetés