Még az idén lesz hajlítható kijelzős Google Pixel

De nem Pixel Fold lesz a neve, hanem Pixel Notepad, noha ez relatív mindegy.

Már egy ideje jönnek a pletykák arról, hogy a Google a Pixel szériát hajlítható kijelzős modellel bővíti, eddig Pixel Fold néven hivatkoztunk erre mi is, de most úgy hírlik, hogy inkább Pixel Notepad néven kerülhet piacra még az idei évben az újdonság. A névváltozás persze csak apróság, azonban más, ennél sokkal fontosabb részletekről is szólnak a kiszivárgott információk.

Ami a legfontosabb: a Google továbbra is a Fold3 ára alá szeretné lőni a készüléket, egyelőre 1400 dolláros árról szólnak a hírek, amely valóban egy 20-25%-kal kedvezőbb, mint a Samsung ajánlata. Ugyanakkor másképp is közelítik meg a témát, mert bár a könyvszerűen kinyitható koncepció változatlan, a dimenziók azonban inkább az Oppo Find N négyzetesebb, összecsukva szélesebb mobilját veszik alapul, ami ugyan kisebb belső kijelzőt eredményez, de kívül nagyobb területen tud dolgozni a felhasználó.


[+]

A Pixel 6 sorozatból ismert Tenso chip fog majd a burkolat alatt dolgozni, a kamerák frontján viszont kompromisszumra kényszerül a gyártó. Az 50 megapixeles, Samsung GN1-es szenzort annak helyigénye miatt elvetették, a főkamera a Sony IMX363-ra épül 12 megapixellel (ezt már régóta használják a Pixel mobilok), az ultraszéles modul ugyanekkora felbontással Sony IMX386-os szenzort kap, a két szelfikamera pedig az IMX355-öt kapja majd meg, de itt csak 8 megapixeles méretű képeket lehet majd készíteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés