Még egy Nova 5-ös modell várható

A napokban bemutatkozott a Huawei Nova 5 széria, de egy modell elvileg kimaradt. A Nova 5i Pro-ról több render is előkerült.

A Huawei pénteken mutatta be a felső középkategóriás Nova 5-ös szériát a Nova 5, Nova 5 Pro és Nova 5i modellekkel. A Nova 5 az első 7 nanométeres, középkategóriás lapkáról nevezetes négy kamerával, a Nova 5 Pro pedig megegyező specifikáció mellett a Huawei csúcsszettjével dolgozik. A széria belépő modellje, a Nova 5i pedig nagyobb akkumulátort és szerényebb kivitelben, de szintén négy hátlapi kamerát és kameralyukas előlapi kialakítást kapott a cseppszenzor helyett.

Kevésbé tűnik valószínűnek, hogy a Nova 5i Pro így fog kinézni.
Kevésbé tűnik valószínűnek, hogy a Nova 5i Pro így fog kinézni.

Ez utóbbi készülékből várunk még elvileg egy pro verziót is, Nova 5i Pro néven. Eddig kétféle koncepció került elő az 5i Pro kapcsán, amiből az első egy viszonteladónak köszönhető. A képen látható készülék kevéssé hasonlít a sorozat formanyelvére, először is a négy kamera kettő-kettő elosztásban értelmezendő, az előlapi páros pedig egy hagyományos szenzorszigeten helyezkedik el. Ez így kevésbé hasonlít és nem is annyira Pro az alapmodellhez képest, Evan Blass információi ezúttal is helytállóbbnak tűnnek.


(forrás: Evan Blass Twitter)

A fenti renderre reagálva Evan Blass inkább a következőképpen képzeli el a Nova 5i Prot, ami valóban lényegesen realisztikusabbnak tűnik a szériát tekintve, igaz, csak sematikus rajzokról van szó. A nágy kamera valószínűleg marad a hátlapon, de négyzetes, középre rendezett formában, az előlapi szenzor pedig marad a kijelző bal sarkából kimetszett lyukban. Azt egyelőre senki nem tudja, hogy mitől lesz pro az 5i Pro, de annyi biztosnak tűnik, hogy lesz ilyen verzió is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés