Megérkezett az apró HTC RE kamera

A Desire Eye mellett a HTC New Yorkban bemutatta különleges és egyedi kameráját, a RE-t is, amely egy egészen apró, periszkópra hasonlító eszköz, és amely funkcionalitását tekintve egy automata fényképezőgép nagy látószögű lencsével. A 96,7 x 26,5 milliméteres, mindössze 65,5 grammot nyomó eszköz egy 16 megapixeles, 1/2,3 hüvelykes CMOS szenzort rejt magában, amelyhez 146 fokos látószögű, f/2,8-as lencse tartozik. Az IP57-es védelmet kapott készülék energiaellátásáért 820 mAh-s akkumulátor felel, de megvásárolható lesz hozzá egy nagyobb csatlakoztatható telep.

A RE működtetése borzasztóan egyszerű: amint a kezünkbe fogjuk a készüléket, a beépített szenzorok segítségével az bekapcsol, és a képek ellövéséhez mindössze annyi dolgunk van, hogy a téma felé fordítjuk a szerkezetet és megnyomjuk az elől lévő exponálógombot, minden mást elvégez helyettünk az automatika. Kereső nincs, viszont a nagylátószög optika lehetővé teszi, hogy ha nem is fordítottuk a RE-t a téma felé tökéletesen, akkor is bőven beleférjen a megörökíteni kívánt tartalom a képkeretbe. Hátul található még egy gomb, amely a Full HD felbontású videofelvételek során négyszeres lassítást tesz lehetővé.

A RE a mellékelt 8 gigabájtos microSD kártyára menti a fotókat és videókat, de az ki lehet cserélni akár egy 128 gigabájtos változatra is. A képeket a megújult Zoe alkalmazással WiFi-n vagy Bluetooth-on keresztül lehet szinkronizálni akár androidos, akár iOS-es telefonra, de a fenti kapcsolatokkal megoldható lesz az élőkép megtekintése egy mobilkészüléken is. A RE alján microUSB port kapott helyet a töltéshez vagy adatátvitelhez, valamint állványfurat, hogy az eszközt rögzíteni tudjuk stabilizációs eszközhöz, a RE ugyanis csak szoftveres képstabilizációs megoldást kapott. A RE az USA-ban október végétől lesz megvásárolható, méghozzá 200 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

  • Desire Eye – igazi „szelfi” mobil

    Dupla LED villanóval ellátott 13 megapixeles előlapi kamerával, bivalyerős processzorral és Full HD kijelzővel érkezik a HTC Desire sorozatának legerősebb tagja.

  • HTC Butterfly 2 - csúcsmodell másként

    Ismétli önmagát a HTC, mivel az M8 után idén is kiadtak egy házon belüli kemény ellenfelet. A Butterfly 2 szinte mindenben legalább ugyanolyan ütős lett.

  • Bemutatkozott a Galaxy K zoom

    Tízszeres nagyításra alkalmas stabilizált optikával, xenon villanóval és 20,7 megapixeles BSI szenzorral érkezik a Samsung fotózásra kihegyezett csúcsmobilja.

Hirdetés