Megerősítette a Realme, hogy milyen chip kerül a GT 5-be

A márka elnöke szerint hiába van harmincnál is több telefon ezzel felszerelve, egyik sem érte még el a teljesítmény felső határát, amin a GT 5 természetesen változtat.

Rövidebb-hosszabb pletykák láttak napvilágot a Realme GT 5 kapcsán, ezek közül a rendszerchipre vonatkozókat megerősítette a márka maga egy, a Weibo közösségi felületen megosztott promóciós anyaggal. A Realme kínai elnöke által közzétett képen található szöveg úgy fordítható, hogy “bár eddig harmincnál is több okostelefon jelent meg a Snapdragon 8 Gen 2-vel, egyik sem érte el a lapka teljesítményének határát”, s ezen természetesen a GT 5 változtatni fog. Ezzel megerősítést nyert, hogy a Realme a Qualcomm idei csúcskategóriás szettjére építi telefonját, s ha hinni lehet a Digital Chat Station korábbi információinak, mellé akár 24 GB LPDDR5x típusú memóriát is kínál majd a készülék.

A Realme GT 5 első hivatalos kedvcsinálója
A Realme GT 5 első hivatalos kedvcsinálója (forrás: Playfuldroid) [+]

A 24 GB RAM eddig egyetlen okostelefonban található a piacon, a nubia Red Magic 8S Próban, de a kínai márkák beindultak és most a kínai márkák, mint a Xiaomi vagy a BBK csoport tagjai (OnePlus, Realme) egymás utánra jelentik be a 24 GB memóriával szerelt telefonjaikat, az SK Hynix pedig már szállítja is a memóriákat. A pletykák alapján a Realme GT 5 a nagy adag memória mellé UFS 4.0-s tárhelyet is kínál majd. Az akkumulátor és a töltés kapcsán várhatóan a borítóképen is látható GT Neo 5-ben bemutatottakat örökli a GT 5, vagyis lesz egy 4600 mAh-s teleppel felszerelt modell, ami 240 wattos töltésre is képes lesz, illetve lesz egy 5000 mAh-s akkuval dolgozó verzió is, ami “csak” 150 wattos gyorstöltést lesz képes felvenni.


A képen az MWC-n bemutatott Realme GT 3 [+]

Kijelzőt a is a GT Neo 5-ből (a.k.a. GT3) örökölhet a GT 5, ez a szokásos méretű 6,74 hüvelykes AMOLED panelt jelenti, állítólag 144 Hz-es frissítéssel. A hátlapon egy 50 megapixeles Sony IMX900-as sorozatba tartozó kameraszenzor dolgozik majd és egy 8 megapixeles ultraszéles, míg a GT 5 Pro változata ezt a szettet kiegészíti majd egy 64 MP-es OmniVision OV64B szenzorral, melyet periszkópos teleobjektívben használ majd a telefon optikai nagyításhoz. Az új GT 5-ös telefont állítólag még augusztusban bemutatja a Realme, viszont várhatóan csak kínai premiert kap az eszköz, hiába lenne tökéletes helyszín az IFA egy globális premierre, a márka európai, főként németországi helyzete miatt nem valószínű das Berliner Debüt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés