Megint bemutattak egy összehajtható TCL-t, de ez talán piacra is kerül

A TCL-nél már számos koncepciót mutogattak a hajlítható kijelző apropóján, a Flex V azonban piacképesnek tűnik.

A TCL a CES-en elsősorban az amerikai piacra szánt eszközeit mutogatta, de azért akadt pár tablet is, amelyeket globálisan fognak forgalmazni. A gyártó már néhány éve folyamatosan demonstrálja különböző koncepciókkal, hogy mit tervez kezdeni a hajlítható kijelzőkkel, volt már könyvszerűen nyitható és két ponton hajlítható megoldásuk is, ám a mostani Flex V a tervek szerint idén piacra kerül, méghozzá a többi hasonló géphez képest kedvező árfekvésben.

A Flex V (fejlesztési nevén Poject Chicago) hasonló eszköz, mint amilyen a Samsung Galaxy Z Flip3, vagy éppen a nemrég bemutatkozott Huawei P50 Pocket, vagyis a korabeli kagylótelefonok formavilágát idézi meg, ám kinyitva nem csak a felső részen van kijelző, hanem az egész telefon egy mai értelemben megszokottt okostelefon formáját veszi fel. Ám az említettekkel ellentétben a TCL állítása szerint 600 dolláros áron fogják tudni kínálni, ami kedvezőbb, mint az eddigi termékek árcédulája, a kérdés csupán az, hogy mikor várható, hogy piacra is kerül. Nos, a TCL szerint még az idén.


(forrás: GSMArena)

A prototípusról azt lehet tudni, hogy Snapdragon 765G hajtja meg, 6 GB RAM és 128 GB belső tárhely van benne, az akkumulátor pedig 3545 mAh-s, ami kicsit több, mint ami a kategóriában megszokott, de ennek az is az oka, hogy a Flex V valamivel tömzsibb termék. Hátul (vagyis összecsukva a fedlapon) két kamera ül, a normál látószöghöz 48, az ultraszéleshez 16 megapixeles felbontás tartozik, szétnyitva pedig a belső kijelző tetején van kameralyuk 44 megapixeles megoldással.


(forrás: GSMArena) [+]

A GSMArena szerint (akik ki is próbálhatták a telefont) a belső panelt a Samsung szállítja, felbontása 1080 x 2400 pixeles, továbbra is látható a hajlítási gyűrődés és összecsukott állapotban is van rés a készülék két fele között. A külső kijelzővel nem kezdtek sokat, inkább értesítési felületként érdemes kezelni, mert elég kicsike és jelen állapotában egyébként sem alkalmas másra, noha a TCL azt mondja, hogy azért lesz egy-két funkció, amikor jól fog jönni.


(forrás: GSMArena) [+]

Mindenesetre a Flex V abból a szempontból nem különleges, hogy nincsenek benne sosem látott mérnöki megoldások és roppant előremutató fejlesztések, ugyanakkor viszont a középkategóriás hardver és a Samsung által már sokat csiszolt kijelzőtechnológia miatt alternatíva lehet azok számára, akik szeretnének egy ilyen kialakítású telefont, de az eddigi ajánlatokat túl drágának találták. Más kérdés, hogy az ígéretek helyett már most érdemes lenne piacra dobni a készüléket, mert nem csak a TCL foglalkozik ilyen koncepcióval és néha a konkurensek teljesen váratlanul elő tudnak állni valami hasonlóval (ahogyan az az Oppo Find N esetében is történt).

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Hirdetés