Mégis lesz Black Diamond - milliókért öt darab

Annak idején a Sony Ericsson Black Diamond képei bejárták a világsajtót, a gyönyörű telefon annyira elnyerte az emberek tetszését, hogy még a Sony Ericsson hazai vezetőjét is megkeresték azzal, hogy mikor lesz kapható a készülék. De kiderült, hogy mindössze egy lelkes Photoshop művész képei voltak ezek, a svéd-japán gyártó sosem tervezett hasonló készüléket.


Találó a neve

 

Egy svájci cég, a VIPN-VoIP-Suisse, felismerte a formatervben rejlő lehetőségeket és elkészítette a telefont. A VIPN egyébként is foglalkozik mobil készülékekkel, főleg a Wi-Fi és VoIP kapcsán tudnak felmutatni sikereket, így hát nem is meglepő, hogy a Black Diamond külsejét is hasonló tartalommal töltötték meg.


Windows a gyémántok között

 

A most már létező modell Windows Mobile 5-ös operációs rendszert kapott, a sebességért egy 400 Mhz teljesítményű Intel processzor felel. A 128 megabájtos belső memória bővíthető, a gyártó "nagylelkűen" egy 2 gigabájtos SD kártyával is kedveskedik annak az öt vásárlónak, aki hajlandó kifizetni a titánból és gyémántokból készülő telefonért 300.000 amerikai dollárt.


4 megapixeles optika került a hátlapra - de érdekli-e ez majd a jövőbeni tulajdonost?

 

Ez - a jelenlegi árfolyamot alapul véve - több mint 60 millió forint, amely egy kicsit húzós árnak tekinthető egy telefonért, még akkor is, ha abból összesen öt darab készül. Ha valakinek mégiscsak igénye lenne egy ilyen készülékre, akkor jó lesz sietni, mert a Black Diamond 2007 elejére el is készül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés