Mégis lesznek gombok

A Samsung állítólag kipróbálta a gombok nélküli kialakítást, de nekik sem jött be, úgyhogy maradnak a hagyományos megoldásnál.

Nyugtalanító hírek érkeztek a Samsung Galaxy Note10-zel kapcsolatban, amelyeknek legalább egy része szerencsére nem válik valósággá. A Samsung elvileg eljátszott a gondolattal, hogy milyen lenne a fizikai gombokat nélkülöző kialakítás, ahol a hardveres kezelőgombok szerepét érintés- vagy nyomásérzékeny, kiemelkedő vagy texturált felületek vennék át; készítettek is koncepciómodelleket, de végül dobták a terveket. Ami a HTC U12+ ismeretében nem tűnik rossz döntésnek.

A jack csatlakozótól viszont úgy tűnik, tényleg búcsút kell venni. Egyesek ezt megbocsájthatatlan lépésként értékelik, mások a Type-C csatlakozóban, esetleg a vezeték nélküli hangátviteli technológiákban látják a jövőt, van, akit pedig pont semennyire sem érdekes a 3,5 milliméteres port. Egy biztos: a Samsung komoly versenyelőnyt dobna el magától a konkurens készülékekkel szemben, azt viszont nem tudjuk, hogy mire hivatkozva teszi majd. Általában a nagyobb akksi a végső érv.

Cserébe ugrásszerűen nőhet a töltés teljesítménye, aminek már éppen ideje volt, tekintve, hogy a gyártó nem nagyon erőltette meg magát ezen a téren az utóbbi időben. Igaz, hogy az S10-es széria is gyorstöltést alkalmaz, ráadásul Qi szabványon is, illetve elérhető a vezetékmentes töltésmegosztás, de a maximum tempó mindössze Quick Charge 2.0 szerinti 15 watt. A Note10 elvileg új, akár 100 wattos teljesítményt is kezelő töltésvezérléssel érkezik, így a korábban emlegetett 50 wattos adapter teljesen reális. leszámítva, hogy az Ice Universe szerint a maximum teljesítmény megáll 45 wattnál. (A Note10 kódneve ugye Da Vinci)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés