Megjelent a Moto Edge 40 neo, ami olcsóbb, mint elődje

A Motorola prémium szegmensének legkedvezőbb árú darabja egész sokat fejlődött, de nem lett drágább.

A Motorola Edge szériájába tartoznak azok a telefonok, amelyeket a gyártó a prémium szegmenbe szán. Ennek a felhozatalnak az aljára került most be az Edge 40 neo, amely némi késéssel futott be, de egyrészt fejlődött az elődhöz képest, másrészt már ismert a hazai ára, amely 155 ezer forint lesz és a szolgáltatói kínálatokba is bekerül.


[+]

A termék kifejezetten vékony, 7,76 mm csupán a vastagsága. Kapott egy 6,55 inches p-OLED kijelzőt lekerekített szélekkel, 144 Hz-es frissítéssel és Full HD felbontással. Ez közel 1000 nites fénysűrűségre képes direkt napfény alatt. A képbe csak a felső kameralyuk zavar bele, ami mögött 32 megapixeles szenzor lakik.


[+]

A Motorola több mint egy éve együttműködik a Pantone-nal, akik a színek kapcsán tesznek javaslatokat, ez a neo esetén is így történt. A fekete színű, konzervatív árnyalathoz puha műanyag hátlap társul, a világoskékes és sötétebb kék árnyalatokhoz vegán bőr (az is műanyag, csak bőrnek látszik), aminek remek a textúrája és jól tapad. A készülékház IP68-as védelmet kapott, sztereó hangszórókkal rendelkezik, alul pedig egy SIM és egy microSD csúsztatható be, a másodlagos szolgáltató kártyát eSIM segítségével oldhatjuk meg.

A hardver egy MediaTek 7030 (ami egy Dimensity 1050 más néven), középkategóriás cucc, de a tavaly Snapdragon 695-öt minden paraméterében felülmúlja. 12 GB RAM-ot és 256 GB UFS tárhelyet adnak mellé mindenképp, ami korrekt lépés. A kameráknál a fő egység 50 megapixeles (Omnivision OV50A), OIS-szel megátmogatva, az ultraszéles (Hynix) pedig 13 megapixelt hoz, kapott autofókuszt is a makrók miatt. Videózni elöl-hátul 4K-ban lehet.


[+]

A dobozban nem csak a 68 wattos töltőfejet fogjuk megtalálni, hanem a svád Agood által gyártott, növényi alapanyagokból készült merev tokot is, amely színben illeszkedik a termékhez. Az akku 5000 mAh-s, a szoftver pedig az Android 13, amihez két főverziós frissítés jön majd, illetve 3 évnyi biztonsági csomag kéthavi bontásban. A Motorola most sem nagyon nyúlt a szoftverhez, de lehet témázni, vannak apró gesztusvezérlési trükkök, valamint elérhető a PC-s kommunikációhoz fejlesztett Ready For, illetve új alkalmazásba szervezték ki a biztonsági opciókat. Tesztünk hamarosan érkezik az újdonságról.

Előzmények

Hirdetés