Hirdetés

Megjelent az első kagylótelefon négy hátlapi kamerával

A Huawei Pocket 2 az, Kínában pedig már a mai naptól kapható is.

Bemutatta a Huawei Kínában a kagylótelefonja második generációját. A Huawei Pocket 2 követi a P50 Pocket és a Pocket S formavilágát, vagyis két körben helyezi el a kamerákat és a külső kijelzőt a fedlapon. Újdonság a négy kameraszenzor a külső oldalon és új a vízcsepp formájú zsanér is, amivel a kagylótelefon is tökéletesen síkra zár összecsukott állapotban. A készülékház 200 grammot nyom, IPX8-as védelemmel rendelkezik, kinyitva pedig 7,25 milliméter a vastagsága.

A belső kijelző egy 6,94 hüvelykes, hajlítható LTPO OLED panel, míg a külső egy 1,15 hüvelykes, kör alakú OLED. A belső panel felbontása a szokásos FHD+ (1136 x 2690 pixel), a külsőé pedig 340 x 340 pixel. Utóbbin értesítések, óra jelenhet meg, illetve widgetek. A belső panel 120 Hz-es frissítésre képes, és adott az 1440 Hz-es PWM tompítás.

Márvány ihlette a Pocket 2 külsejét
Márvány ihlette a Pocket 2 külsejét [+]

A telefonban használt chip mibenlétét nem közölte a Huawei, valószínűsíthető, hogy a Kirin 9000S dolgozik a mobilban. A 12 GB RAM biztos, mellé 256, 512 vagy 1024 GB tárhely választható, illetve van egy Pocket 2 Art kiadás, amiben 16 GB RAM és 1024 GB tárhely található. Adatkapcsolatok terén érdekesség, hogy a Wi-Fi, Bluetooth, NFC mellett megjelent a kétirányú műholdas kommunikáció is, elsőként kinyitható telefonban.


[+]

Kamerás fronton egy 50 megapixeles, optikailag stabilizált és f/1,6-os blendét használó főkamera, egy 12 megapixeles (f/2,2) ultraszéles, valamint egy 8 megapixeles, szintén optikailag stabilizált, 3x optikai nagyításra lehetőséget adó teleobjektív (f/2,4) teljesít szolgálatot. A negyedik szenzor a fedlapon egy 2 megapixeles ultraspektrum egység, ezt már az első Pocketbe is beépítette a Huawei. A kamera képes az UV intenzitást felismerni és tippeket adni például, hogy hova érdemes még naptejet kenni az arcon. A belső kijelzőbe lyukadó kamera 10,7 megapixeles, a zsanér pedig megtartja a telefont félig nyitott állapotban, így könnyen lehet videótelefonáláshoz használni.

A színválasztékA színválasztékA színválasztékA színválasztékA színválaszték A színválaszték [+]

Az akkumulátor 4520 mAh-s, ezt 66 wattos vezetékes és akár 40 wattos vezeték nélküli töltéssel lehet újratölteni, és opció a 7,5 wattos vezeték nélküli töltésmegosztás is. A telefon HarmonyOS 4.0-s rendszerrel kerül forgalomba a mai nappal Kínában, egy hétig online lehet csak megrendelni, március 1-től pedig indul az értékesítés. A legolcsóbb modell 7499 jüanos áron kezd, ez 372 ezer magyar forintnak megfelelő összeg, de az Art kiadással feltornázható az ár 545 ezer forintnak megfelelő 11 000 jüanig is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés