Megjött a 200 megapixeles Motorola

Milánóban mutatták be az Edge 30 Ultrát, amely az első olyan, globális piacra is kerülő okostelefon, ami a Samsung 200 megapixeles szenzorát használja.

Minek nekünk 200 megapixel egy telefonba? A mi megítélésünk szerint puszta marketingeszköz, a Motorola (illetőleg Lenovo) illetékesével viszont nem tudtuk egymást meggyőzni, mert ő váltig állította, hogy ez egy kivételesen jó szenzor. Ezt azonban nem vitatta senki (már csak azért sem, mert a tesztig ezt nem tudjuk megítélni), azt viszont igen, hogy a jó képminőséghez ez okvetlenül szükséges-e. Akárhogy is, az Edge 30 Ultrának ez az egyik ütőkártyája, jól fog kinézni az óriásplakáton is, pedig bőven akad más olyan tulajdonsága is, ami miatt megérdemli a figyelmet.


[+]

A 6,67 inches, 144 Hz-es képfrissítésre képes pOLED kijelző az egyik ilyen, a szélekre finoman lekanyarodik, a gyártó pedig notifikációs felületként is használja a panel akkor is látható oldalélét, amikor a telefon arccal lefelé fekszik az asztalon. A hardveres tudás mindazonáltal nem hoz meglepetést, hiszen a kínai piacon már augusztusban bemutatkozott a termék X30 Pro néven, a milánói rendezvény a globális forgalmazás startját jelölte inkább ki. Snapdragon 8+ Gen 1, 12 GB RAM, 256 GB tárhely, valamint egy kimondottan kecses és légies formaterv jellemzi az eszközt. Ebben benne van a 4610 mAh-s akku, az 50 wattos vezeték nélküli és a 125 wattos vezetékes töltés is.


(forrás: Tech2) [+]

A lényeg persze a kamera. A Samsung ISOCELL HP1 200 megapixeles felbontása bődületes érték, ehhez képest maga a szenzor "csak" 1/1,22 hüvelyk méretű, ami bőven elég méretes, ha úgy nézzük, hogy zömmel nem 200, hanem csak 12,5 megapixelben készülnek a fotók 16:1-es képpontösszevonással. És ez rögtön alá is húzza, hogy a 200 megapixel valóban elsősorban a marketing miatt elért érték. A főkamera OIS-t is kapott, az ultraszéles modul pedig 50 megapixeles (117 fokos látószög), ebben autofókusz is van, magyarán makrózásra is alkalmas. A zoom modul kétszeres nagyítást kínál 12 megapixelt bevetve, az előlapon pedig 60 megapixeles kamerát találhatunk.


[+]

A Motorola kevéssé piszkál bele az Androidba, van néhány saját widgetjük és gesztusvezérlési trükkjük, de három évnyi főverziófrissítést és négy év biztonsági frissítést ígérnek. Hangszoró van alul-felül Dolby Atmos hangolással, a menüben van új ikonszett és kifejezetten a Motorola chigacoi laborjában megalkotott betűtípus is, a kijelző pedig tudja a DC dimming elsötétítést is. Egyelőre a nemzetközi árat ismerjük, ami 899 euró, nem valószínű, hogy ez hazánkban megáll 400 ezer forint alatt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés