Megjött a Galaxy S23 első frissítése, az S22-n problémázik az utolsó

A Galaxy S23 vígan elvan One UI 5.1-en, az elődöknél viszont üzemidő problémák csapták fel a fejüket.

A One UI 5.0 a középkategóriától és felfele érezhető minőségjavulást hozott a Samsung telefonok sebességében és átmeneteiben, úgyhogy az 5.1-es frissítés leginkább apró ráncfelvarrás, amivel a Galaxy S23 család még fürgébb és gördülékenyebb. A Samsung olyan gyorsan közzétette ezt a One UI verziót több előző generációs Galaxy S, Fold, Flip és olcsóbb mobilra, hogy a tulajdonosok ismét elégedetten csettinthettek – de nem mindegyikük.


A One UI 5.1 a Galaxy S22 családra is megérkezett, ám sokaknál csökkenő üzemidőt hozott [+]

A SamMobile rajongói oldal számos panasszal találkozott, melyek szerint a friss felülettel drasztikusan csökkent az üzemidő, a Galaxy S22 trió pedig különösen gyakran szerepel ezekben a bejegyzésekben. Van, akinél a Samsung Billentyűzet ragadt be a háttérben (a Samsung a gyorsítótár ürítését javasolja), van, akinél a teljesítménymód kapcsolt be, megint másoknál a készenléti fogyasztás ugrott meg. Mindeközben újabb és újabb telefonok jeleznek a One UI 5.1 csomag elérhetőségéről, a forrásoldal ugyanakkor egyelőre türelmet javasol a telepítéssel, hogy kiderüljön: kevés vagy több telefont érint a probléma. A gyártó egyelőre nem reagált a panaszokra, ám valószínűleg dolgozik a megoldáson.

A három Galaxy S23
A Galaxy S23 családdal nincsenek üzemidő gondok: sokkal kitartóbbak elődjeiknél [+]

Mindeközben megkapta a Galaxy S23 az első nagy update csomagot Európában (a nálunk lévő tesztkészülék mondjuk még nem), ami 567 MB-ot nyom, és elhozza a három telefonra a februári biztonsági hibajavító csomagot. A változáslista szűkszavú: javulhat a rendszer stabilitása és sebessége és új funkciók bukkanhatnak fel, ám ez minden Samsung frissítés alapszövege. A csomaggal mindazonáltal a legtöbb Samsung alkalmazás frissül, ha még nem tette volna meg valamelyik áruházból.

Előzmények

Hirdetés