Megjött az AirPods, szedjük szét gyorsan!

Az idei iPhone-okkal együtt bemutatott, Apple W1-chippel felszerelt, méregdrága AirPods már több ízben késik, az első határidő október végéig szólt, aztán december közepére vártuk a kütyüt, és most, bár a legszerencsésebbek már tényleg megkapták a kütyüt, a legtöbbeknek több hetet kell várakozniuk, mire tényleg átvehetik az eszközt.

Ezúttal többet dolgozott a penge, mint a csavarhúzó
Ezúttal többet dolgozott a penge, mint a csavarhúzó [+]

Az iFixit boncasztalára szerencsére időben eljutott a kütyü, és természetesen gyorsan szét is szedték. A zsúfoltságot remekül jelzi a 0/10-es szerelhetőség, de ezen nem is lehetünk meglepődve. A fülhallgató szétszedésénél csavarhúzó nem is dolgozott, a ragasztott elemeket pengével választották el egymástól, odabent pedig aprócska csatlakozókon és kábeleken kívül IR-szenzort (ennek segítségével tudja, hogy épp a fülünkben van-e, vagy nem) és W1 chipet (Apple 343500130) találtak, a driver pedig látszólag nem ugyanaz, amit a hagyományos EarPods esetén használ a gyártó.

Ennyi minden fér egy aprócska fülhallgatóba
Sok jó komponens kis helyen is elfér [+]

Alulról is hasonlóképpen kellett nekiállni a fülhallgatónak, a fémből készült sapka biztosítja a kapcsolatot a töltéshez, a hosszúkás műanyag részben, hengeres formában helyezkedik el a 93 mWh-s akkumulátor, a maradék helyen pedig az antennát láthatjuk. A töltődobozt szintén nem egyszerű szétszedni, a feszítéstől sikeresen el is törték, majd szétvágták a külső burkolatot, hogy hozzáférjenek a 398 mAh kapacitású, 3,81 V-os akkumulátorhoz. Csavarozni itt is csak a Lightning csatlakozó két felfogató pontját lehetett, a portot elvileg még cserélni is lehetne, kár, hogy a külső burkolatból semmi nem marad, mire ide eljutunk.

Nem sok marad a töltőből, mire hozzáférünk a beépített akkumulátorához
Nem sok marad a töltőből, mire hozzáférünk a beépített akkumulátorához [+]

Tanulság: ha elromlik az AirPods valamelyik komponense, akkor a gyártótól kell új egységeket beszereznünk (erre minden bizonnyal lesz mód, bár a hazai árak még nem tisztázottak), egy ilyen kütyüt valószínűleg semmilyen szervizben nem vállal el az, aki nem szeretne szakmai öngyilkosságot elkövetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés