Megjött az iPhone 3G!

Steve Jobs bejelentette az új iPhone-t. Mindenki tudta, hogy a mai WWDC-n ez fog történni. A helyi idő szerint délelőtt 10-kor kezdődő bemutatón sokáig húzták az időt, szó esett a 2.0-s szoftverről, amely Exchange szerverekkel is képes kommunikálni, a telefonkönyvben való kutakodás fejlesztéséről, az SDK-ról és ezer más apróságról (például a WPA2 titkosítás támogatásáról, a Cocoa Touch interfészről, amely a fejlesztőknek segít érintésvezérelt alkalmazások létrehozásában), de a népek nem ezért jöttek, hanem az új iPhone miatt.

Steve Jobs a színpadon
Steve Jobs a színpadon


Megkapták.

De előbb még a Sega mutatta be a Super Monkey Ball nevű játékot, amely 100 pályát tartalmaz, durva grafikát kínál és 10 dolcsit fog kóstálni, ha a boltokba kerül. Ezt a bemutatót követte az eBay fellépője, aki prezentálta, hogy milyen felületet terveztek az iPhone-hoz. Jópofa, de semmi kimagasló extra nincs benne. Kicsit szó esett még az ingyenes TypePad alkalmazásról, amely blogoláshoz készült (fotókat is tölthetünk fel a segítségével), ezen a ponton már sok külföldi oldal kissé idegesen számolt be az eseményekről.

Super Monkey Ball
Super Monkey Ball


3G iPhone-t akartak látni.

Két új játékot láthattunk a Pangea Software háza tájáról, a rally az iPhone döntögetésével irányítható. Aztán a telefon zongorává változott, éljen, de még mindig nem történt meg a bejelentés, amit mindenki várt. Megtudhattuk azt is, hogy készült egy olyan alkalmazás, amely a legfrissebb baseball eredményeket jeleníti meg a készüléken, csodás. Ez a sok-sok minden, ami elhangzott a 2.0-s szoftverrel lesz elérhető, amely minden iPhone tulajdonos számára ingyenes lesz júliustól.

iPhone, mint zongora
iPhone, mint zongora

MobileMe
MobileMe


Ezek után megcsodálhattuk a MobileMe nevű fejlesztést, amely állandóan képes a névjegyzékünket, a naptárunkat, vagy éppen a fotóinkat szinkorinizálni, vezeték nélkül is. Az ehhez szükséges account évi 99 dolláros áron érhető el, ehhez 20 gigás tárhelyet biztosít az Apple. Ezzel a cég kiváltja a .Mac-et.

És igen!

Hat millió eladott iPhone eladása után végre megszületett a második generáció. Fekete a hátlap, 0,7 mm-rel vastagabb az elődnél, 3,5 inches kijelző, fejlettebb audio funkciók, alulról gömbölyített, de az alap formaterv az elődön nyugszik. Viszont lesz fehérben is. Steve Jobs azt demonstrálta, hogy ugyanolyan hálózati körülmények között az új iPhone (amely hivatalos nevén iPhone 3G) 36%-kal gyorsabban hozza be az oldalakat, mint az N95. Az Apple szerint egy töltéssel 3-4 óra böngészésre képes az újdonság. 10 óra beszélgetési idő 2G hálózatokon, feleennyi 3G-n, a készenléti idő pedig 300 óra. Kiderült: HSDPA is van, a kamera viszont maradt 2 megapixeles. A készülék kijelzőjének felbontása 480x320 pixel, ezen pedig VGA videókat is röccenés nélkül le tud játszani. Magyar nyelv még nincsen, USB 2.0-s kommunikáció van, a telefon súlya pedig 133 gramm.

Hátulról
Hátulról

Oldalról
Oldalról

Szemből
Szemből

Fehérben is
Fehérben is


Van GPS, igazak voltak a hírek. Igazi, ahogy kell, a szoftverre és a térképre leszünk nagyon kíváncsiak. Elvileg forgalomfigyelés, műholdképes nézet és a mobilhálózatok adótornyaival való kommunikáció is benne van a pakliban.

Itthon is elérhető lesz az év végéig
Itthon is elérhető lesz az év végéig


Viszont itthon is kapható lesz, bizony, hivatalosan. A T-Mobile színeiben. Steve bejelentette, hazánk is abban az illusztris társaságban van, ahol még idén megindul a forgalmazás. Árak? A 8 gigás iPhone ára 199 dollár, a 16 gigás pedig kapacitással 299 dollárról startol, ez elég baráti. Most már csak a részletes specifikációkat várjuk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés