Megjött az új Microsoft Band

A Microsoft Band első generációja már a megjelenésekor kitűnt a mezőnyből azzal, hogy a redmondi cég nem akarta bezárni a saját ökoszisztémájába a terméket, hanem támogatta a másik két, nagy platformot is, az Androidot és az iOS-t. A korábbi Band sokat tudott, de a külseje nem sikerült túl jól, úgyhogy ahogyan sejteni lehetett a Microsoft elsősorban ezen változtatott. Jól tették.


[+]

A most bemutatkozott új generáció első ránézésre is más, mint a korábbi modell. Ez pedig leginkább annak köszönhető, hogy hajlított, OLED kijelzőt kapott, ettől a karperec abszolút követi a csukló ívét, ami nem csak azt jelenti, hogy jobb viselni, hanem azt is, hogy sokkal menőbben néz ki. A funkcionalitás is bővült, az eddigi 10 szenzor mellé jött még egy barométer is, így a Band mostantól a tengerszint feletti magasságot is naplózni képes, ami futásnál, biciklizésnél, túrázásnál adhat további adatokat az amúgy sem karcsú repertoárhoz.

Természetesen továbbra is van GPS, ráadásul újdonságként arra is képes a termék, hogy a VO2 Max értéket is megjelenítse. Ez a szervezetünk által maximálisan felvehető és szállítható oxigén mennyiségét adja meg, ezért aztán nevezik még maximális oxigénfelvételnek is. Sportolók használják az edzettségi állapotuk méréséhez. Kicsit vaskosabb lett a kijelző, most 320 x 128 pixelt jelenít meg, a Microsoft szerint korlátozottan vízálló és normál használat mellett 2 napig üzemel. Ha a GPS-re is támaszkodnánk, akkor ez hatványozottan kevesebb.

Egy csomó új funkció is beköltözött a Band új verziójába, rengeteg alkalmazásfejlesztővel dolgoztak együtt, így például komplett golfos eszköztárat kapunk, amely nem csak tudja, hogy milyen messze állunk a luktól, hányas pályán játszunk, hanem a suhintást és érzékeli és automatikusan kitölti a score kártyát, mivel természetesen ismeri a pályát is, amin golfozgatunk. Továbbra is a Microsoft Health felület szolgál az adatok visszanézésére és összehasonlítására. Az új Band október 30-tól lesz kapható (no, nem itthon), a kezdőár 249 dollár.

Előzmények

  • Microsoft Band - a bóvlinak látszó tudás

    Roppant satnya élőben a Microsoft Band, viszont tényleg az egyik legjobb olyan termék, amit csuklóra kell rögzíteni és kommunikál a telefonnal. Ráadásul mindhárom nagy platformmal működik.

Hirdetés