Hirdetés

Megnyílt az első hazai Mi Store

Augusztus 25-én a budapesti Lurdy Házban megnyílt az első Mi Store Magyarországon. A 110 négyzetméteres üzlet a Xiaomi előírásai szerint épült, a kínai gyártótól közvetlenül érkezik az árukészlet is, amely a megnyitóra igencsak széles választékot jelentett nem csak okostelefonok, hanem különböző kiegészítők kapcsán is, a nyitásra pedig a Xiaomi hazai partnere komoly akciókkal is készült. Hamar gazdára talált 20 darab Redmi 5 féláron, aztán persze az 50 darabos készet erejéig akciós Mi Band 2 is elfogyott, de 10 forintos áron kínált 1000 darab headset kitartott a nap végéig.

Tóth Zoltán fotója, aki a 20. volt a sorban
Tóth Zoltán fotója, aki a 20. volt a sorban [+]

Persze most is voltak olyanok, akik már reggel hatkor beálltak a sorba, hogy semmiképpen ne maradjanak le az akciós Redmi 5-ről, de aki 6:05 után érkezett, annak már csak a 21. sorszámot tudták kiosztani. Nyitás előtt a bevásárlóközpont biztonsági szolgálata szerint kétezer ember várt arra, hogy bejusson a boltba, ez nyilván csak egy durva becslés, de az biztos, hogy két percig tartott, mire az ember elsétált a sor mellett a végétől az elejéig. Ennek ellenére nem volt komolyabb probléma, mindenki türelmesen várakozott, a sorban állók számára a bolt munkatársai vizet és sütit vittek ki.

A megnyitás pillanata
A megnyitás pillanata [+]

Zárás előtt beszéltünk a Mi Store vezetőjével, aki azt mondta, hogy az akciós termékeken kívül sokan vásároltak külső akkumulátort (ami szintén elég kedvezményes áron volt a megnyitó napján) és meglepően sokan vittek el robotporszívót is. A Xiaomi rollere is sokakat érdekelt, ezt egyébként kicsit arrébb egy elkerített pályán ki is lehetett próbálni. Összesen 2800 vásárló/érdeklődő volt az üzletben szombaton. Egy ilyen megnyitó persze nem mehet zökkenőmentesen, az utolsó pillanatban határozott úgy a gyártó, hogy a Pocophone F1-et nem engedi értékesíteni augusztus 30. előtt, mert annak a terméknek Párizsban terveznek nagyszabású bemutatót, így akik erre a telefonra akartak lecsapni, azok ideiglenesen termék nélkül távoztak, de a Mi Store csapata ezeket az igényeket is felvette és díjmentesen kiküldik pár napon belül a készüléket a vásárlóknak, egy ajándék Bluetooth hangszóróval együtt.

Ilyen lett az üzlet Ilyen lett az üzlet Ilyen lett az üzlet Ilyen lett az üzlet Ilyen lett az üzlet Ilyen lett az üzlet Ilyen lett az üzlet
Ilyen lett az üzlet [+]

Összességében azonban az óriási érdeklődés ellenére rendben lezajlott a megnyitó, látszott, hogy a megjelentek között sokan ismerik egymást, akiket a Xiaomi termékek iránti rajongás köt össze, mostantól pedig a Mi Store megkezdi üzemszerű működését Budapesten, hamarosan pedig elindul a hozzá kapcsolódó webshop is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés