Mégsem a Samsung gyártja az iPhone SE paneleket?

Állítólag túl nagy engedményt kért az Apple, kínai beszállítója lehet a kompakt modellnek.

Bár 2025 még odébb van, és most már kevés forrás számít idei iPhone SE frissítésre, az Apple lassan véglegesíti következő olcsó telefonja részleteit, és ez nem csak a formát, hanem a beszállítókat és a gyártósorokat is magában foglalja. Ahogy azt megfigyelhettük, egyre csak nő a képátló: az első iPhone SE 4"-es, a második és a harmadik 4,7"-es volt, a negyedik pedig a tippek szerint 6,1"-es lesz. Hasonlóan fontos változás az IPS LCD-ről az OLED technológiára váltás és az alsó-felső kávától, illetve az ujjlenyomat-olvasótól való megszabadulás  a TrueDepth kamerarendszert bevezetve.

A 91Mobiles tippje az iPhone SE 4 formájára
A 91Mobiles tippje az iPhone SE 4 formájára [+]

Az OLED technológiáról mindenkinek a Samsung ugrik be először, és a koreai gyártó az összes többi iPhone első számú kijelzőpartnere. Az elmúlt években az olyan kínai gyártók, mint a BOE vagy a Tianma ugyanakkor belehúztak, és a minőség mellett a mennyiségi gyártás sem gond. Mivel az iPhone SE különösen árérzékeny készülék, az Apple ott spórol, ahol tud, és az ITHome szerint legfeljebb 25 dollárt hajlandó fizetni képernyőnként, míg a Samsung legalább 30 dollárt kért. Mivel Cupertino ezt sokallta, a Samsung a forrás szerint felállt a tárgyalóasztaltól.

Az iPhone SE 4 Majin Bu szerint
Az iPhone SE 4 Majin Bu szerint [+]

Ezzel a versenyképesebben árazó BOE és a Tianma került nyeregbe, ám az utóbbi állítólag nem teljesítette az Apple magas minőségbiztosítási elvárásait, így a BOE tulajdonképpen kizárásos alapon lesz az iPhone SE 2025 beszállítója. Azért maradtak még kérdőjelek: például van forrás, amelyik az iPhone XR dizájn felélesztését és korrekcióját várja felülről belógó szenzorszettel, míg más dinamikus szigetet vizionál. Alighanem egy teljes évet kell még várni, hogy kiderüljön: kinek van igaza.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés