Megvan az iPhone 15-ök bemutatójának dátuma

Két hét múlva, szeptember 12-én debütál az új széria, mellé új óra és frissített AirPods fülhallgató is várható.

Augusztus 29-én este kiküldte az Apple meghívóit idén őszi nagy termékbemutatójára, mely szeptember 12-én, magyar idő szerint este 7 órától kezdődik. A helyszín Cupertino, a Steve Jobs színház, viszont élőben lehet majd követni online is az eseményt, az előző évekhez hasonló módon várhatóan most is egy előre rögzített kisfilm lesz maga a bemutató, a helyszínen a termékek megtekintése és demók kipróbálása lesz lehetséges.


(forrás: Apple) [+]

Az eddigi információk szerint idén is négy iPhone érkezik két kijelzőmérettel. 6,1 hüvelykes kijelzőt kap az iPhone 15 és az iPhone 15 Pro, a Plus és Pro Max modellek pedig 6,7 hüvelykes kijelzővel rendelkeznek majd. Minden telefonban a Dinamikus sziget fantázianevet viselő képernyő-kivágásban kap helyet az előlapi kamera és Face ID rendszer, illetve az összes telefon USB-C csatlakozóra váltja a Lightning portot. A Pro modellek várhatóan gyorsabb töltésre és adatátvitelre képes csatlakozót kapnak, a keret pedig rozsdamentes acél helyett titánból készülhet, fizikai méretük pedig csökkenhet anélkül, hogy a kijelző mérete csökkenne.


(forrás: Notebook Check)

Négy új telefon mellett várható az Apple Watch okosórák Series 9-es változata, illetve benne van a pakliban egy frissített hardverrel felszerelt új Apple Watch Ultra is, viszont tudásban egyik sem tér majd el drasztikusan a tavalyi modellektől. Komolyabb változás várható ugyanakkor az AirPods fülhallgatók terén, már ha a Lightning csatlakozó USB-C-re cserélését annak lehet mondani. A Bloomberg információi szerint az AirPods Pro fülhallgatók töltőtokja mindenképp USB-re vált Lightningről, erre az iOS 16.4-ben is találtak utalást. Az ok egyszerű az átállás mögött: a legtöbbet eladott kiegészítőnek passzolnia kell az új iPhone-okhoz. Kérdés, hogy az AirPods Max, a MagSafe akkumulátor, a Magic Mouse egér és Keyboard billentyűzet, a Trackpad, és egyéb kiegészítők és adapterek is egyből USB-C csatlakozóra váltanak-e két hét múlva vagy azoknál más lesz-e a frissítés ritmusa.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés