Metróra szállt a Mate 30

A közelgő Huawei csúcskészülék csúcsváltozata bukhatott le a kínai tömegközlekedésen.

Egy-egy telefon piacra dobását tervezés majd belső tesztelés előzi meg, és mivel szeptember 19-ére tippelik a Mate 30 család érkezését, elég sanszos, hogy egy ideje már élesben próbálgatják a közelgő csúcstelefonokat. Például a metrón, ahol a Pro változat bukhatott le egy weibós felhasználó szerint, aki jókor volt kamerájával jó helyen, íme:

Az állítólagos Mate 30, előtesztelői védőtokban
Az állítólagos Mate 30, előtesztelői védőtokban (forrás: Weibo) [+]

Nem kap a telefon furcsa sapkát a tetején, ami fotókon látszik az egy tesztelői tok, amely legalább részben igyekszik védeni a dizájnt, nehogy az idő előtt kiszivárogjon. Persze már túl vagyunk jó pár Mate 30 Pro renderen, és ezek a szokásosnál is íveltebb panelt (csekk), szolidan benyúló, de széles noccsot (csekk) és négy kamerát vetítetek előre hátul, amiből három kör alakú elrendezést kaphat, a negyedik pedig balra helyezkedhet el (lásd lejjebb).

A Mate 30 Pro lehetséges formája egy védőtok gyártó renderképe szerint
A Mate 30 Pro lehetséges formája egy védőtok gyártó renderképe szerint (forrás: SlashLeaks)

Ez utóbbit mondjuk nem lehet a tesztelői tok alapján egyértelműen azonosítani, a láthatóan műanyag takaróelem mindenesetre mintha apró ablakkal rendelkezne a lencsék várható helyén, szóval a fenti dizájn éppenséggel még összhangban is lehet a lenti tesztkészülékkel. Az mondjuk jó kérdés, hogy a fekete sáv, amelynek felül helyet hagytak, milyen funkciót szolgálhat.

A védőtok elég jól elrejti a kameralencséket a bámészkodók elől
A védőtok elég jól elrejti a kameralencséket a bámészkodók elől (forrás: Weibo) [+]

A Mate 30 Pro egyébként két 40 megapixeles kamerát vethet be mozis optikával (normál és ultraszéles látószöggel), amihez 5x-os zoomegység és ToF kamera csatlakozhat. A készülék alighanem a nemrég bejelentett EMUI 10-et futtatja majd Android 10-es alapokon, a hardveres feladatokat pedig a Kirin 990 láthatja el. Nem lepődnénk meg, ha a sima és a Pro változat mellett egy Porsche Design Mate 30 is felbukkanna.

Azóta történt

Hirdetés