Minden iPhone 15 48 megapixeles kamerával érkezik

És éppen ez lehet a szűk keresztmetszet a gyártósorokon.

Érdekes információ érkezett a gyakran megbízható forrásokkal dolgozó IT Home-tól, ami félig pozitív, félig negatív és nem teljesen új: a tavalyi Pro modellek után idén mind a négy iPhone 15 48 megapixeles főkamerával érkezik, márpedig az 12 megapixelen, szenzorzoomban és teljes felbontáson is remekelt tavaly iPhone 14 Pro Max tesztünkben. Ez viszont rengeteg modul és részegység legyártását igényli a Sony részéről, és a teljesen friss információ az, hogy a gyártósorai állítólag nem bírják a megnövekedett igényeket teljesíteni.

Éppen ezért a legtöbb kameraszenzort gyártó japán óriás a TSMC-hez fordulhat a színszűrő komponens beszállításáért, illetve a Tongxin Electronics és a Caiyu is részt vehet a szenzorok előállításában. A nehézséget a nagy megrendelésszám mellett éppen a Sony háromrétegű technológiája, pontosabban ennek gyártási komplikációja jelenti: a fotodióda és az egyéb elektronikai rétegeket nem könnyű a finommechanikai berendezésekkel nagy számban és jó kihozatallal előállítani.

iPhone 14 Pro Max 48 megapixeles ProRAW képek

Ha pedig nem tud az Apple emiatt az iPhone 15-ből elég nagy kezdőkészletet felhalmozni, akár késés vagy gyors készlethiány lehet a végkimenetel. Azért őszig van még pár hónap, az Apple pedig igencsak rutinos a beszállítói nehézségek megoldásában. Ha pedig tényleg minden iPhone 15 méretes és sokrétű pixel binning szenzorral, illetve quad-Bayer színszűrővel érkezik, abból a vásárlók csak profitálhatnak, ha picit többet is kell várniuk megrendelt készülékükre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés