Mindhárom Tab S9 vízálló lett

A Samsung új táblagépein 120 Hz AMOLED kijelzőt találunk és víz alatt is működnek. A tollal együtt.

Három méretben és sok szempontból hasonló tudással jött meg a Galaxy Tab S9 készülékcsalád. A legkisebb modell 11 inches kijelzőt és 8400 mAh-s akkut, a középső 12,4 inches képernyőt és 10 900 mAh-s telepet, míg a legnagyobb 14,6 inches kijelzőt és 11 200 mAh-s áramforrást kapott. A legkisebb gép a legvastagabb 5,9 mm-es kiterjedéssel, a közepes masina ilyen irányú mérete 5,7 mm, míg a jókora Tab S9 Ultra csupán 5,5 mm vastag. A közös pontot a Snapdragon 8 Gen 2 jelenti, itt nem kell kompromisszumot kötni egyik termék esetében sem, RAM kapcsán viszont a legkisebb masina 8 GB-ról indul, a másik kettőnél 12 GB az alap. Tárhely szempontjából is a 11 inches modell kínál csak 128 GB-ot, a többiek 256-ról startolnak (és ezt választva a RAM mérete a legkisebb készüléknél is 12 GB-ra hízik), az 512 GB-os tároló a nagyobb gépeknél opció, az Ultránál pedig 1 TB is elérhető, ekkor már 16 GB RAM mellett.


[+]

Az eltérő kijelzőméretek eltérő felbontást is eredményeznek. 2560 x 1600 képpontot ad a legkisebb modell, ez 2800 x 1752 képpontra változik a középső terméknél, míg a Tab S9 Ultra már 2960 x 1848 pixeles megjelenítőt kínál. Mindhárom esetben a Dynamic AMOLED 2X nevű kijelzőtechnológia uralja a képet, ami dinamikusan változtatja a megjelenített tartalom alapján a képfrissítést 60 és 120 Hz között, van bennük szemkímélő üzemmód, illetve akárcsak a telefonok esetén direkt napfény alatt további extra fényerőt kínálnak a panelek, ennek meghatározásához mostantól két szenzor is segít a kávákban oldalt és felül. A túlmelegedés ellen már a táblagépeknél is hőkamrás hűtést vet be a Samsung, ezzel a gyártó szerint az üzemidőt is ki tudják tolni.


[+]

Szintén közös a négy hangszóró, ezek 20%-kal nagyobbak, mint korábban. Újdonság, hogy az összes Tab S9 megkapta az IP68-as minősítést, ezért vízállóak. Sőt, az S-Pen is ilyen, a víz alatt akár jegyzetelni is lehet, bár ennek hasznossága nyilván elég csekély. Egy csomó kreatív szoftver alapból rajta van az Android 13-at futtató masinákon (GoodNotes, LumaFusion, ArcSite, Clip Studio Paint). Mindhárom modell létezik csak WiFi-s, illetve 5G-s modemmel felszerelt verzióban is.


[+]

Kamerafronton csak az Ultra kínál elöl is két szenzort (két látószöggel és 12 MP felbontással), hátul 13 megapixeles a főkamera, a legkisebb modellnél itt meg is áll a dolog, a két nagyobb gép még egy 8 megapixeles ultraszéles modult is nyújt. Van ujjlenyomat-olvasó a képernyő mögé integrálva (ha már AMOLED a panel mindhárom esetben), az Ultra pedig megerősített keretet kapott, hogy ellenállóbb legyen vékony kivitele ellenére is. 365 ezer forinttól indul a kínálat (Tab S9 8/128 GB, WiFi only) és 775 ezer forintnál fejeződik be (Tab S9 Ultra, 16GB/1TB, WiFi + 5G), a köztes termékek összes árazási paraméteréről itt lehet többet megtudni, az előrendelőknek járó ajándék billentyűzetes tokok kapcsán is ezt ajánljuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés