Mindjárt két Foldon dolgozik a Google?

Az egyik Passport, a másik Jumbojack munkacímen készül, és a beszédes nevű második lehet a méretesebb.

Küszöbön az Android 12 startja, de úgy tűnik: a Pixel 6 család valamivel később érkezik, az izgalmas Tensor chippel és a kevésbé izgalmas, sőt: inzultáló ténnyel, miszerint a Google is kispórolja az adaptert a csomagolásból. Legalább a Pixel 6 Pro gyorstöltése ígéretes, ha manapság a 33 wattos teljesítmény annak számít, erre a tajvani NCC hitelesítő intézet dokumentuma céloz. Nyilván ahhoz, hogy a referenciamodellt akár 11 voltos és 3 amperes paraméterek mellett lehessen tölteni, megfelelő adapterre lesz szükség USB PD PPS szabványon, és ilyet alighanem árulni fog a Google az október 19-ére tippelt start után.

A Pixel 6 Pro hivatalos renderképen
A Pixel 6 Pro hivatalos renderképen [+]

Izgalmasabbak a hajlítható Google telefonok pletykái, és igen: több mint egyről esett szó. A Passport kódnéven futó darab aligha lesz nyomógombos hibrid, mint a BlackBerry ilyen nevű kütyüje, talán kecsesebb mivolta emlékeztet majd egy útlevélre. Ezt a készüléket Evan Blass a negyedik negyedévre tippeli, az összecsukható képernyős funkciókat optimalizáló Android 12.1 közzétételével egy időben. Végül is október 19-e a negyedik negyedévben van, ám arra eddig senki nem mert mérget vásárolni, hogy ez a Passportra is vonatkozik.

A hajlítható Pixel a MacRumors elképzelésében
A hajlítható Pixel a MacRumors elképzelésében [+]

Az Android 12.1 bétás kódja céloz ugyanakkor egy másik hajlatható cuccra, és a Jumbojack munkacím méretesebb darabra céloz. Ez a Google Foldhoz hasonlóan jókora belső panelt kínálhat egy apróbb külső mellett, azt viszont egyelőre senki nem tudja megmondani, hogy mikor esedékes a tömeggyártása és a bejelentése.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés