Misfit Vapor X - elegáns minimalizmus

Befutott a Misfit új WearOS órája, amely a Moto 360 klasszikus dizájnvonalát követi modern hardverrel.

Szép csendben bővül az okosóra piac, csak épp nem a Google által fejlesztett (Android) WearOS a motorja. Ez azért is meglepő, mert a népszerű mobilrendszerbe integrált OS pár éve még évente több tucat új tagot számlált, mégis inkább az Apple és Galaxy Watch, valamint az olcsóbb sportórák és aktivitásmérők iránt nőtt meg az érdeklődés.

Ezen próbál változtatni a Misfit Vapor X, ami minimalista, lényegre törő dizájnjával szemrevaló, 200 dolláros árcímkéjével pedig bőven a megfizethető határtól innen helyezhető kosárba (58 ezer forint). A számos színben és szíjjal elérhető, alumíniumvázas, sekély vizes úszásra alkalmas kütyü 42 mm-es órarésszel rendelkezik, amelyen 1,19"-es, 328 ppi-s AMOLED érintőpanel kapott helyet, további három gombbal megspékelve jobbra.


[+]

A WiFi, Bluetooth, GPS és NFC chipekkel és pulzusmérővel rendelkező Vapor X lelke a Snapdragon Wear 3100, amely a WearOS rendszerrel és a 300/330 mAh-s teleppel kombinálva bő egynapos használatot biztosít töltésenként, kettőt akkukímélő módban. Ez mondjuk pont jó érv ellene, sokan minimum többnapos, de ha lehet, inkább többhetes működést biztosító órára vágynak töltésenként.


[+]

A Vapor X 512 MB RAM-ot és 4 GB-os tárolót vonultat fel, rendelkezik továbbá mikrofonnal, giroszkóppal, magasságmérővel és gyorsulásmérővel, Sport Strap+ szíjai pedig kényelmes és stabil viselést biztosítanak testmozgás és pihenés közben egyaránt. Természetesen egy rakás sport követhető az órával, az Áruházból pedig olyan alkalmazások tölthetők le hozzá, mint a Strava vagy éppen a mozgás közbeni zenehallgatáshoz a Spotify. A 200 dolláros ár egyébként bevezető akció: elképzelhető, hogy ez később felkúszik 280 dollárra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés