Mobilarena TV: erős, kompakt, formás

Sokan várták, megérkezett. A Sony az első között gondolt arra, hogy a felhasználók nem csupán tepsitelefonokban szeretnének erős hardvert látni, hanem egy kisebb kijelzővel szerelt erőmenőre is igényt tartanak. Így került piacra a Z1 Compact, melynek most az utódját, a Z3 Compactot fogjuk adásunkban bemutatni. A japán gyártó újdonsága az előd teljesítményére még rátesz egy lapáttal, a HD felbontású IPS kijelző annak ellenére hízott 4,6 hüvelykesre, hogy a készülék dimenziói alig változtak, így továbbra is kiválóan kezelhető maradt a telefon. A hardveres teljesítmény pedig megint felsőkategóriás, köszönhetően a Snapdragon 801 SoC-nek, a 2,5 GHz-es négymagos processzornak, és a 2 GB RAM-nak. Az IP68-as védettség és a 20,7 megapixeles kamera és a jó üzemidő még inkább erősíti a specifikációt, kérdés az, hogy tényleg ennyire jó lett-e a készülék, és hogy mennyire állja meg a helyét a konkurensek között.

Sony Xperia Z3 Compact kézben tartva
[+]

Az adásunkban megosztjuk az elmúlt pár napban tapasztaltakat, végigvesszük a telefon valamennyi képességét, és ha valaki felteszi kérdését a fórumban, akkor arra is igyekszünk majd válaszolni. Kezdés 18 órakor, a műsort Bone és jómagam fogjuk vezetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony Xperia Z3 - finomhangolás

    A generációváltás elmaradt, viszont apróbb de annál fontosabb korrekciók jelzik a Sony őszi csúcsragadozójának érkezését.

  • Sony Xperia T3 - acélos óriás

    Nagyképernyős, vékony mobiltelefonnal állt elő a Sony, amely a középkategóriában megjelenésével, kamerájával és kecses, rozsdamentes acél fémkeretével hívja fel magára a figyelmet.

  • Sony Xperia M2 - egyről a kettőre

    A japán gyártó egy aktuális középkategóriás eszközt is bemutatott, mely szép kijelzővel, kellemes formatervvel és gyors rendszerrel büszkélkedhet.

  • Sony Xperia Z1 Compact - kis test, nagy lélek

    A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.