Műholdas támogatással futott be a másik Android 15 tesztverzió

A hivatalos béta program csak áprilisban indul, a korai fejlesztői változat viszont egyre többet tud.

Nagyon úgy tűnt tavaly, hogy a korai, publikus tesztelés megkezdésével elkészül a nyár végére az Android 14, ebből végül őszi start lett, de legalább stabil. Egyelőre idén is az a terv, hogy február-márciusban telepíthető a fejlesztőknek szánt és még nagyon nem stabil korai tesztverzió, aztán április-július között jönnek az egyre hibamentesebb béta változatok, és valamikor (ideális esetben augusztusban) a végleges Android 15 közzététele, első körben természetesen a Pixelekre.


[+]

Ezt az ütemtervet egyelőre tartja a Google, a második és egyben utolsó fejlesztői béta pedig elhozta a kétirányú műholdas kapcsolat natív, rendszerszintű támogatását. Az ilyesmit egyénileg persze már számos gyártó megoldotta, akárcsak anno az összecsukható és a dupla képernyő kezelését, ám mégis csak az Android alapkódba integrált megoldás a legtisztább, és ez most a műholdakra is megvan.

A DP2-es rendszerrel javul a PDF dokumentumok megjelenítése, kezelése és a szövegben való keresés, továbbá hatékonyabb az NFC-s fizetés, a hangerő normalizálása különféle appok között, plusz új szabályokat kapott a ne zavarj üzemmód. Ha a kóddal minden rendben, rövidesen következhet az első Android 15 béta változat, és a kísérletező kedvűeknek onnantól lesz érdemes bekapcsolódni a tesztbuliba.

Előzmények

Hirdetés