MWC2009: jönnek az Acer PDA-k

Az Acer sajtóeseményéről már informálisan írtunk. Hosszas prezentációk után végre sor került a bejelentésre, nyolc modellről szólt a fáma, de a közlejövőben csak négy lesz elérhető. Az E-TEN felvásárlásával lépett be az IT óriás az okostelefonok piacára, s persze a fúziónak csak az előnyeiről hallhattunk. A sajtótájékoztatón kapott press anyag igen sovány információmennyiséget tartalmaz, de a morzsákból megpróbálunk felépíteni valami kézzelfoghatót. Az összes Acer modell Windows Mobile operációs rendszert futtat, és a sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva az is elhangzott, hogy egyrészt támogatni fogják a 6.5-re való frissítést, másrészt pedig egyelőre az Acer nem tervezi, hogy más platform köré és építsen telefont, de a cégvezető különösen hangsúlyozta, hogy "jelenleg".

A Tempo névre keresztelt sorozat első darabja az M900, amelynek fejlesztését még E-TEN néven kezdte meg a cég, de már az Acer fejezte be. A készülék HSDPA képes, 5 megapixeles kamerával rendelkezik, 3,8 inches kijelzőt kapott, oldalról egy QWERTY gombsor csúsztatható elő, s nem hiányzik a funkciók közül a GPS.

Az F900 jelen pillanatban az M900 billentyűzet nélküli testvérének tűnik, ám ezt a modellt az Acer a webböngészésnek rendeli alá, megpróbáltak hozzá egy olyan felületet konstruálni, hogy minél több információ jelenhessen meg a kijelzőn zsúfoltság nélkül.

Az X960 egy olcsóbb árfekvésű eszköznek ígérkezik, fiatalosabb formatervvel jön, s a zenehallgatás kerül előtérbe amellett, hogy természetesen ez a készülék is képes a HSDPA-ra. A telefonon widget-alapú felület lesz, a kijelző 2,8 inches, s innen sem hiányzik a GPS.

Talán a legbátrabb fejlesztés (s ezt is még az E-TEN kezdte) a két SIM kártyát is kezelő DX900, ahol egyedül az akkumulátor ideje lesz kérdéses. Ez a modell ugyanis nem csupán GSM, hanem HSDPA hálózatokon is működik, ami azt jelenti, hogy elvileg négy rádiós antenna van a burkolat alatt, de elképzelhető, hogy csak a fő SIM kártyán engedélyezik az adatátvitelt, s így spórolnak az antennával. Ez nem is lenne csoda, mivel ezeken kívül még a WLAN, a GPS és a Bluetooth antennát is be kellett passzírozni a burkolat alá. A speciális eszköz körülbelül 140 ezer forintos áron érkezhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés