MWC2011: Igen hosszú Acer okostelefon érkezett

Az Acer durrantott pár tabletet, kidobtak a piacra néhány közepes képességű okostelefont, de az igazi nagy dobás az Iconia Smart lehet, lévén ilyen arányokkal felvértezett mobilt utoljára az LG mert a boltok polcaira tenni, ez volt a BL40. Csak éppen az Acer üdvöskéjén Android rendszer fut.

Az Iconia Smart kijelzőjének felbontása 1024x480 pixel, mindehhez 4,8 inches képátló tartozik. Fentiek kapcsán már érthető, hogy miért néz ki ennyire szokatlanul hosszúkásnak a telefon, a 21:9-es képarány egyáltalán nem szabványos a mobilok világában. A hardver kapcsán nincs ok különösebb szégyenkezésre, hiszen 1 GHz-es Snapdragon proci mocorog a burkolat alatt, 512 MB ROM és RAM társaságát élvezve. A platform Android 2.3 Gingerbread, a funkciók között 8 megapixeles, vakus kamerát (720p-s videofelvétellel), HDMI csatlakozót, 14,4 Mbps sebességre képes HSDPA technológiát, DLNA-t, előlapra pakolt 2 megapixeles érzékelőt, illetve Dolby Mobile-t találhatunk.

A kijelző a tévékből ismert edge LED technológiát használja, természetesen kapacitív, s valóban nagyon impresszív. A 185 grammos súly nem kevés, de a telefon fémből készült hátlapot hord, amely alatt 1500 mAh teljesítményű, Li-Pol akkumulátor lapul. A gyártó szerint ezzel 11 órás beszélgetési és 500 órás készenléti idő érhető el. A hangminőség szempontjából az aktív zajszűrős mikrofon emelhető ki. Fotózásnál touchfókusz, geotagging és arcfelismerő segít, kapunk FM-rádiót, a böngészőből pedig nem hiányzik a 10.1-es flash támogatása sem. Egy rövid videó található lentebb:

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés