Hirdetés

MWC2012: Az Alcatel is belenyal a fagyiba

Pár éve az Alcatel is belépett az androidos piacra, az eredetileg francia illetőségű gyártó első sorban a középkategóriában támadt a telefonjaival. A nemrég bemutatott One Touch 995 személyében viszont már egy komolyabb készüléket tisztelhetünk, az idei MWC-n pedig a One Touch 993 névre hallgató kistestvérről is lerántották a leplet.

A két telefon külsejében rengeteg a hasonlóság, a formaterv és az anyaghasználat is visszainteget. A One Touch 993 azonban egy apró mintákkal díszített műanyag hátlappal operál, amely stabil fogást biztosít. Az előlapon egy négy hüvelykes képátlójú, 480 x 800 képpontos felbontású képernyő csücsül, felette pedig egy VGA felbontású, elsősorban videótelefonálási célokat szolgáló kamerát találunk. Az elsődleges fényképező értelemszerűen a hátlapon kapott helyet, az autofókuszos optikával maximum 5 megapixeles felbontású képeket lőhetünk. A mellette üldögélő LED-es villanó rossz fényviszonyok esetén jöhet jól.

A telefon hardveréről nem sok információt kaptunk, mindössze annyit lehet tudni, hogy egy 1 GHz órajelű processzor dolgozik a lapkakészleten. Szoftveres oldalon az Android legújabb, 4.0-s verziójával van dolgunk, amely egyelőre a változatlan gyári felhasználói felülettel volt felvértezve, a gyári alkalmazások mellé viszont rengeteg extra szoftvert kapunk majd. A készülék kiváló telefonálási hangminőséggel is kecsegtet az úgynevezett HD Voice technológiának köszönhetően. A telefon megjelenési dátuma és ára egyelőre nem ismert, ám utóbbi (ismerve a gyártó árpolitikáját) valószínűleg alacsony lesz, így akár sikertermék is lehet a készülékből.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.

Azóta történt

  • Alcatel OT-993D - édeskettes

    Az Alcatel előállt a piac legjobb ár/érték arányú kétkártyás készülékével: 1 GHz órajelű processzor, Ice Cream Sandwich és WVGA kijelző a fedélzeten.

Előzmények

Hirdetés