Hirdetés

MWC2012: az első 4G MiFif a világon a Huawei műhelyéből került ki

A MiFi a sokat mozgó, de a netet aktívan használó emberek egyik leghasznosabb kelléke. Nem titok, hogy a Mobilarena szerkesztősége is használ ilyesmit, hiszen ez a ketyere arra képes, hogy egy megfelelő SIM behelyezését követően magunkkal tudjuk vinni a privát WiFi hálózatunkat, ugyanis a kis készülékekben meglehetősen korrekt akkumulátor is dolgozik, amely több órán át tudja biztosítani a mobilhálózatok sebességét WLAN-ná alakítva.

A Huawei Barcelonában bemutatta az E5776 fantázianévre keresztelt mütyürt, amely a világ első 4G hálózatokon üzemelő MiFi eszköze. A fekete kis doboz 3000 mAh teljesítményű telepet rejt, de a gyártó nem specifikálta, hogy ezzel milyen üzemidő érhető el. Ugyanakkor régóta ismerjük a némileg kisebb E5-ös, HSDPA-n működő modelleket, amelyek öt órán keresztül is képesek üzemelni, vélhetőleg a most bemutatott készülék is hasonló értékeket tud majd felmutatni.

Az E5776 egyszerre tíz kapcsolodó eszközt tud ellátni összesen maximum 150 Mbps sebességű nettel - persze ehhez azért az kell, hogy a hálózat is megfelelő legyen. Hazánkban mi legutóbb 50 Mbps sebességet mértünk a T-Mobile-nál, ez gyakorlatilag bármire elég, tehát például streaming videó felküldésére is. A kis MiFi kapott egy pici TFT kijelzőt is a fontos információk megjelenítése miatt, állítólag 5 másodperc alatt a nulláról indulva netre kész, ráadásul ismeri a DLNA szabványt is.

A szerkentyűbe microSD is belerakható, a szoftver pedig tud ütemezett letöltést csinálni mondjuk egy FTP szerverről közvetlenül a kártyára. Az E5776 árát még nem ismerjük, de a 4G eszközöket egyelőre mindenki drágán méri, tényleg azoknak javasolt a beszerzése, akik rendszeresen rá vannak szorulva arra, hogy nagy sávszélességet használjanak az irodán, illetve a lakáson kívül is.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés