Hirdetés

MWC2012: Samsung Galaxy Ace 2

A Samsung tavaly kiadott, Galaxy Ace névre hallgató telefonja igen sok eladott példánnyal büszkélkedhet, így nem csoda, hogy a dél-koreai gyártó egy utóddal rukkolt elő az MWC-n. A Galaxy Ace 2 névre hallgató mobil szintén a közép és a felső kategória határmezsgyéjére pozicionálható, ami az árcédulán és a hardveres specifikációkon egyaránt meglátszik. Utóbbi egyébként nagyon sokat javult, az Ace 2 ugyanis szinte minden téren jobb az elődnél.

A mobil egy műanyag készülékházba van csomagolva, amely 10,5 milliméteres vastagsággal rendelkezik. Az előlapon egy 3,8 hüvelykes, 480 x 800 képpontos felbontású kijelző található, amely egy komoly előrelépés az előd HVGA megjelenítőjéhez képest. Alul középen egy fizikai home gombot találunk, melyet két kapacitív érintőbillentyű (vissza és beállítások) fog közre. A kijelző fölött egy VGA felbontású fényképezőt találunk, a hátlapra pedig egy 5 megapixeles, autofókuszos kamera került. Mozgóképeket maximum 1280 x 720 képpontos felbontásban vesz, a rossz fényviszonyok esetében pedig egy LED-es villanóval javíthatunk a fényképeinken. A hátlap alatt egy 1500 mAh kapacitású akkumulátor látja el a telefont energiával.

A telefon hardveresen is rengeteget javult. Az újdonságban egy kétmagos, magonként 800 MHz órajelű processzor ketyeg, melyhez 768 MB RAM és 4 GB belső tárhely társul (utóbbit microSD-kártyával lehet bővíteni). Ennek megfelelően a működési sebesség is érzékelhetően folyamatosabb az elődnél, a pár perces ismerkedés során nem nagyon találkoztunk akadással. Adatkommunikációs szempontból WiFi-t (802.11b/g/n), GPS-t és Bluetooth-modult (3.0) kapunk, a telefon WiFi direct támogatással is fel van vértezve. A mobilban rejtőző GSM- és UMTS-modulokról nem sokat tudni, ám a 14,4 Mbps sebességgel kecsegtető HSDPA-kapcsolat biztosnak látszik.

A telefonon az Android rendszer 2.3-as, Gingerbrad művésznévre keresztelt verziója fut, természetesen a TouchWiz UI-jal és jó pár extra szoftverrel megtámogatva. Az Ice Cream Sandwich frissítésről nincs információnk, a telefon specifikációi alapján valószínűsíthető az update pakk érkezése. A hivatalos ár és a pontos megjelenési dátum nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2012: videón a Galaxy Beam

    A Samsung ismét megpróbálkozott egy projektorral egybeépített telefonnal, most azonban úgy tűnik, révbe ért a Galaxy Beammel.

Hirdetés