MWC2012: bemutatkozott a Sony Xperia P

Hirdetés

A Sony a Mobile World Congress előestéjén mutatott be két új Xperia telefont. Ebből a nagyobbik, komolyabb modell az Xperia P nevet kapta. A gyártó - most már Ericsson nélkül - nagyon büszke az egységes, letisztult formatervre, ezért az Xperia P az Xperia S-hez hasonló kialakítást kapott. A telefon legfontosabb tulajdonsága a unibody készülékház, azaz egyetlen alumínumdarabból került kialakításra a burkolat.

Minden idei Sony telefon kétmagos processzort kap, az Xperia P sem kivétel. A hátlapra 8 megapixeles kamera kerül, amely FullHD videorögzítésre is képes, természetesen ebből a modellből sem hiányzik az ExmorR technológia, amelynek segítségével sötétebb környezetben is értékelhető képek készíthetőek. Az Xperia P azonban kijlező tekintetében is erősnek ígérkezik, hiszen ebben a telefonban debütál a Sony Magic White névre keresztelt technológiája, amely a gyártó állítása szerint kétszer olyan erős fénnyel bír, mint az átlagos okostelefonok. Végeztek egy felmérést is, 10-ből 9 felhasználó szerint az Xperia P kijelzője jobb, mint bármelik konkurens modell képernyője. Ehhez azért a Samsungnak és az LG-nek is lesz egy-két szava.

Az Xperia P tavasszal kerül a boltok polcaira, ennél pontosabb dátummal még nem rendelkezünk. A 4 inches, 960x540 pixeles felbontású kijelzővel, 1 GHz-es STE processzorral, 16 gigányi háttértárral, 1 gigabájt RAM-mal és NFC-vel is felvértezett készülék HDMI csatlakozót, DLNA technológiát is rejt magában. Eleinte 2.3-as Android rendszerrel érkezik, a Sony azonban még a második negyedévben frissíthetővé teszi ICS-re a platformot. A telefon három színben lesz elérhető, a fekete mellett ezüst és piros árnyalatú burkolattal is találkozhatnak majd a potenciális vásárlók.

A hátlap alatt 1305 mAh teljesítményű akkumulátor dolgozik, a gyártó 475 órás készenléti időt ígér, de egzaktabb adat, ha a 80 órás zenelejátszási időt emeljük ki. A kijelző karcálló, így a 120 gramm tömegű telefon minden szempontból ellenállónak ígérkezik. A felhasználói felület az Xperia S-ben megismert módon épül fel, integrálásra kerül a Sony zenei és filmes kínálata is, azonban ezek hazánkban még nem elérhetőek. A telefonban van FM-rádió, memóriabővítés azonban nincs.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.
  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Hirdetés