MWC2013: Firefox-mobil az Alcateltől

A ZTE után az Alcatel is beáll a Mozilla mögé, a gyártó a mai napon mutatta be az első Firefox OS alapú készülékét. Sikerült megkaparintanunk a One Touch Fire névre keresztelt mobilt, mely az alsó árszegmensben indul majd.


[+]

A specifikáció is ennek megfelelően alakul, az előlapot a 3,5 hüvelykes képátlójú, 320 x 480 képpontos felbontású kijelző uralta. A technológiát tekintve valószínűleg egy TFT-LCD panellel van dolgunk, az átlagosnál jobb betekintési szöggel és kissé kimosott, fakó színekkel. A készülékház műanyagból készült, a lakkozott hátlap és a matt oldalsó keret eltérő színekben pompázik; első blikkre egyébként egy játéktelefon benyomását keltette a gép. Előlapi fényképező nincs, a hátlapi kamera legfeljebb 3,2 megapixeles képeket tud lőni. A kijelző alatt egyetlen fizikai gomb található, a hangerőszabályzó a bal oldalra, a képernyőzár a telefon tetejére került. Az interfészeket tekintve egy 3,5 milliméteres kimenet és egy microUSB-aljzat áll a felhasználó rendelkezésére.

A rendszert egy ismeretlen típusú lapka hajtja meg, mindössze a processzor 1 GHz-es órajele tűnik biztosnak, csíkszélességről, processzorcsaládról és utasításkészletről egyelőre nem szól a fáma. A RAM mérete 512 MB, a belső tárhely kapacitása 180 MB (ejha!), utóbbi természetesen microSD-kártyával bővíthető. Az energiát egy 1400 mAh kapacitású akkumulátorból nyeri a készülék.


[+]

A jelek szerint ez a hardver is simán elég a Mozilla mobilrendszerének, a HTML5 alapú felületek akadásmentesen mozogtak a One Touch Fire fedélzetén. Hamarosan egy, a Mozilla új rendszerét bemutató videóval is jelentkezünk, sikerült ugyanis egy interjút egyeztetnünk a szoftvercéggel; stay tuned!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés